De Soroptimist Club Voorburg-Rijswijk en Scouting Hubertus-Brandaan zijn organisaties die zich beide inzetten voor maatschappelijke doelen. Zij vonden elkaar bij de organisatie van het vriendinnendiner op vrijdag 9 juni 2017. De soroptimisten  organiseerden het diner om geld te werven voor het goede doel en Hubertus-Brandaan stelde haar accommodatie en materialen ter beschikking.

De Soroptimist Club Voorburg-Rijswijk e.o. kiest ieder jaar voor een lokaal en een internationaal project. Het lokale project voor dit jaar is het Straatpastoraat Den Haag. Dit verzorgt maaltijden voor dak- en thuislozen in het Stadsklooster aan het Westeinde. Het internationale project is de Lion Heart Foundation, een stichting waarin Nederlandse artsen streven naar het terugdringen van moeder- en kindersterfte in Sierra Leone.

Scouting Hubertus-Brandaan zet zich voornamelijk in voor lokale projecten. Elke week verzorgen de vrijwilligers in- en outdoorprogramma’s voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg. Verder ondersteunden zij de Voedselbank Leidschendam-Voorburg bij hun acties en nu dus de projecten van de lokale Soroptimist Club.

Toekomst voor iedereen

Irena Veringa, ambassadeur van de Lion Heart Foundation vertelt: ‘We zijn bijzonder blij met deze financiële ondersteuning. De Lion Heart Foundation werkt in Sierra Leone aan de ontwikkeling van gezondheidszorg en educatie. We willen de bevolking helpen een eigen toekomst op te bouwen. En met het ‘Lion Heart Studiefonds’ leiden we verloskundigen op om de moeder- en kindsterfte terug te dringen.’ Ook het straatpastoraat is blij met de steun: ‘Elke week verzorgen wij voor bijna 120 mensen een maaltijd. Het leuke is dat ook Syrische vluchtelingen meehelpen in de keuken en in de bediening. Zij willen graag iets om handen hebben en weer iets kunnen betekenen voor anderen’, aldus soroptimist Elly Spoelstra, organisator bij het straatpastoraat.

Voor ons heel gewoon

‘Wij vinden het leuk als Scouting Hubertus-Brandaan deze prachtige initiatieven te ondersteunen’, vertelt Evelien Beguin, voorzitter Scouting Hubertus-Brandaan. ‘Waar voor ons voedsel en gezondheidszorg heel gewoon zijn, geldt dat lang niet voor iedereen. We proberen dat ook aan onze jeugd mee te geven en helpen graag mee bij dit soort projecten.’

Vriendinnendiner

Het vriendinnendiner op de Vliethof in Voorburg was uitstekend georganiseerd onder leiding van Hanneke van Dijk en Willy Blonk van de Soroptimist Club. ‘De royale opbrengst van het vriendinnendiner is 1.600 euro’, aldus Florette Tiemersma, pennningmeester. Il Tortellino, de Italiaanse Traiteur aan de Rozenboomlaan, maakte het diner mogelijk. ‘Verder een speciaal woord van dank aan Aylin Sezer’, aldus Van Dijk. ‘Zij gaf als sopraan aan de avond een bijzondere sfeer met haar prachtige gezang.’

foto PR.