De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt zaterdag 18 november al rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. De boot komt vanuit de richting Voorburg. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan!

Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een gezellig meezingfestijn. Ook dit jaar zijn de pieten van de Sinterklaasvoorstelling aanwezig zoals Lakeipiet, Pedro, Klunspiet, Meisjespiet en Muziekpiet Carlos om samen met de kinderen te zingen.

De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door burgemeester Tigelaar. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Huygenshaven in Voorburg, nabij de Kerkbrug.

Parkeren
Mocht u met de auto komen, dan kunt u uiteraard gebruik maken van gratis parkeren in de parkeergarage onder het Damplein.

Sponsors
De intocht en voorstellingen kunnen niet worden gerealiseerd zonder sponsors. Dit jaar zijn onze sponsors: Winkelcentrum Damplein, Hoogvliet, Crystal ICT, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Huygenskwartier Voorburg en Bourgonje Licht en Geluid.

Daarnaast kunnen wij niet zonder de steun van: Politie eenheid Den Haag, Avalex, Waterscoutinggroep RMWG, Reddingsbrigade Leidschendam en het Rode kruis. Wilt u de intocht en/of de voorstellingen ook ondersteunen, neem dan contact met ons op via [email protected] .

Intocht in Voorburg

De stoomboot van Sinterklaas meert omstreeks 13:00 uur aan in de Huygenshaven van Voorburg, nabij de Kerkbrug. De Sint wordt ook hier verwelkomd door burgemeester Tigelaar. De Sint neemt uiteraard ook dit jaar weer ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen.

De Sint loopt via de Kerkstraat richting het podium in de Herenstraat, waar vanaf 13:30 uur al een feest wordt gebouwd door onder andere Lakeipiet, Pedro, Klunspiet, Meisjespiet en Muziekpiet Carlos. Op het podium wordt Sinterklaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door Burijn onze sponsors: Huygenskwartier Voorburg, Hoogvliet, Crystal ICT, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Winkelcentrum Damplein en Bourgonje Licht en Geluid.

Foto Ap de Heus.

·         Planning

  • 10:15

Start optreden pietenorkest

  • 10:30

Aankomst van Sinterklaas in de Sluis van Leidschendam

  • 11:00

Start optreden podium Damlaan

  • 11:30

Aankomst Sinterklaas bij podium Damlaan

  • 12:15

Einde programma Damlaangemeester Tigelaar. Na het officiële welkom worden er gezamenlijk met de kinderen allerlei liedjes gezongen. Rond 14:30 uur zal de Sint officieel zijn tijdelijk verblijf in de Herenstraat tegenover de kerk openen. Daarna zal hij een rondwandeling maken door het Huygenskwartier.

Rond 15:15 uur vertrekt de Sint weer naar zijn logeeradres.

Sponsoren
De intocht en voorstellingen kunnen niet worden gerealiseerd zonder sponsoren. Dit jaar z

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!