Sinterklaas verbindt – in het bijzijn van diverse BN-ers onder wie Rob Geus uit Barendrecht – kinderen die een zeldzame ziekte hebben met autoliefhebbers die een ‘zeldzame’ auto bezitten.  Het Zeldzame Ziekten Fonds hield voor de tweede keer de ‘Sint verbindt Rally’. Kinderen met een zeldzame ziekte reden tijdens een heuse autorally mee in een bijzondere auto waarmee een droom uitkwam.

Meer dan 85 klassiekers of hele bijzondere auto’s stonden aan de start bij het Worldhotel Wings op Rotterdam – The Hague Airport. In iedere auto reed een kind met een zeldzame ziekte mee. Bekende Nederlanders zoals, Jan Lammers – voormalig Formule-1 coureur, Formule-1 commentator, winnaar van de 24uur van Le Mans en trots op zijn Nederlandse Formule-1 opvolger Max Verstappen, Gijs van Lennep en Barendrechter Rob Geus reden ook mee.

Op de route is het tankstation van Berkman in Voorburg gepasseerd, waar er ruimte was om de unieke auto’s met de zeldzaam zieke kinderen toe te zwaaien.
Vervolgens bracht de rally de kinderen naar de ‘pitstop’ bij het Kyocera stadion in Den Haag. In het Kyocera Stadion in Den Haag werden de kinderen verrast met de aanwezigheid van het gehele ADO Den Haag 1e elftal team en Storky -de mascotte – om met elkaar op de middenstip een groepsfoto te maken. De finish was bij Worldhotel Wings op Rotterdam – The Hague Airport, waar de equipes door Sinterklaas en Rachel Rosier -presentatrice van het populaire televisieprogramma Checkpoint werden ontvangen. Zij bezorgden de kinderen met een zeldzame aandoening een nóg leuker Sinterklaasfeest, waarbij cadeautjes zeker niet ontbraken.
De opbrengst, bijeengebracht door sponsors en rallyrijders, is aan het eind van de Sint verbindt Rally door middel van een cheque door Rachel Rosier officieel overhandigd aan Jan Lammers (ambassadeur van het Zeldzame Ziekten Fonds). Met deze opbrengst helpt het Zeldzame Ziekten Fonds ook in 2017 zieke kinderen met een zeldzame aandoening.
rallycheque
Over het Zeldzame Ziekten Fonds
Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. De meestal jonge patiënten en hun ouders staan namelijk vaak alleen in hun strijd tegen hun veelal ernstige en levensbedreigende ziekte. Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 mensen aan een zeldzame ziekte. 75% daarvan zijn kinderen, 30% van de kinderen met een zeldzame ziekte overlijdt vóór hun vijfde levensjaar!

 foto PR. Rob Geus.