Arnold Brans (VVD) is kandidaat-gemeenteraadslid. De Leidschendammer staat tiende op de lijst. Toch heeft hij veel ambitie om in de gemeenteraad te komen. ,,Indertijd hebben zeer veel mensen in onze gemeente zich uitgesproken tegen de vestiging van 800 asielzoekers op het landgoed Schakenbosch”, vertelt hij. ,, Weet u nog hoe de diverse politieke partijen hier toen op hebben gereageerd?  En werd er toen wel echt naar u geluisterd? De VVD was een van de weinige partijen, die toen deed wat u graag wilde,namelijk stemmen tegen de komst van een AZC op Schakenbosch”.

,,Ook ik heb me toen als omwonende extra ingezet tegen dat grote aantal asielzoekers. Ik heb zelfs de toenmalige minister Asscher bij mij thuis mogen ontvangen hierover. De asielzoekers zijn er uiteindelijk niet gekomen”.

Inmiddels zijn er nieuwe plannen ontwikkeld voor Schakenbosch. Er kunnen maximaal 325 woningen gebouwd worden in dit prachtige park.  De gemeenteraad is hier mee akkoord gegaan. Echter, we moeten dit park zo groen mogelijk zien te houden. Dit geldt overigens voor de gehele Duivenvoordecorridor. Hier wil ik me dan ook sterk voor maken. Het hele gebied gaat me namelijk zeer aan het hart. Schakenbosch moet dan ook zo groen mogelijk blijven”.

Foto VD. VVD Leidschendam-Voorburg. 

Bron: Arnold Brans. 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!