Wethouder Saskia Bruines drukte gistermiddag samen met Philip Smits, algemeen directeur van projectontwikkelaar Blauwhoed, symbolisch op de rode knop om de bouw van het Nieuw Mariënpark te laten starten.

,,We staan hier met een goed gevoel”, reageert Philip Smits. ,,We hebben de laatste anderhalf tot twee jaar hard aan dit project gewerkt. We hebben met name veel tijd en energie in de buurt gestoken. Het is een lang traject geweest. Het lastige hiervan is dat je wordt ingehaald door de tijd. We zijn in 2004 begonnen met de eerste plannen, die vele facetten kenden. Uiteindelijk zijn we dus anderhalf tot twee jaar geleden echt met dit project aan de slag gegaan. Het doel is nu om er voor te zorgen dat alle verkochte woningen over anderhalf jaar klaar zijn zodat de kopers er in kunnen”.

,,Eindelijk is het zover, want het is een lang traject geweest”, vult wethouder Saskia Bruines aan. ,,Ik ben blij dat de knopen zijn doorgehakt zodat er nu daadwerkelijk kan worden gebouwd. We hebben met de bewoners in de buurt een goede communicatie afgesproken. Alles de woningen straks zijn opgeleverd, lijkt me het dan ook bijzonder aardig om de buurt hierbij te betrekken”.

Het nieuwbouwproject grenst aan het Mariënpark, de J.S. Bachlaan, Prins Bernhardlaan en Mozartlaan. Er komen 26 koopappartementen, 36 huurappartementen, acht eengezinswoningen en 74 zorgwoningen. Alle koopwoningen en appartementen zijn ondertussen verkocht. ASR is eigenaar van de vrije-sector-huurappartementen. Bots Bouwgroep realiseert de woningen in Nieuw Mariënpark. Architect is Walter Zeinstra van Zeinstra Veerbeek Architecten.

foto VD. Philip Smits drukt samen met Saskia Bruines op de rode knop.