Dankzij onder andere de inzet van de VVD wordt onderzocht of rugbyclub VRC tijdelijk kan worden gehuisvest op De Star. Woordvoerder sport van de VVD, Jeroen Brokke: “VRC is een nieuwe en snel groeiende sportvereniging in onze gemeente voor jeugdleden. Zij verdienen een vaste train- en wedstrijdlocatie.”

VRC kan op dit moment het meerendeel van de trainingen in onze gemeente doen dankzij de inzet en medewerking van honk- en softbal Catch en voetbalvereniging Forum Sport. Maar een wedstrijdlocatie ontbreekt nog. Wethouder Stemerdink heeft aangegeven dat de zoektocht naar een vaste train- en wedstrijdlocatie voor VRC op dit moment niet is gelukt. Jeroen Brokke: “Door de tijdelijke huisvesting op De Star wordt tijd gecreëerd die kan worden gebruikt in de zoektocht naar een duurzame oplossing voor de huisvesting van de rugby. Ik heb wethouder Stemerdink opgeroepen te blijven zoeken naar een vaste locatie voor de rugbyclub. Er moet een plek in onze gemeente te vinden zijn.”

Het voorstel van wethouder Stemerdink om de rugbyclub in te huizen bij de cricketvereniging VCC stuitte op bezwaren bij de VVD. Naast alle mogelijke schade aan het veld dat gebruikt wordt voor internationale cricketwedstrijden, lijkt voor de samenwerking tussen VCC en VRC weinig draagvlak te bestaan. Tijdelijke plaatsing in afwachting van mogelijke woningbouw op het terrein is voor de VVD een mooie tussenoplossing.

In de vergadering van de commissie Maatschappelijke Activiteiten op 23 november a.s. zet de VVD dit onderwerp opnieuw op de politieke agenda. Tijdens het onlangs gehouden sportdebat kwam fractievoorzitter Astrid van Eekelen al met idee om VRC naar de Star te verplaatsen. Vervolgens diende zij hierover een motie in.

foto VD. Eerder kwam de jeugd van VRC protesteren bij de raadszaal.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!