Tijdens de uitzending gisteravond van Midvliet Actueel ontstond in het vraaggesprek tussen presentator Hans Biard en journalist Bart Bakker van Voorburgs Dagblad een bijzondere passage over de noodgedwongen opgestapte wethouder Frank Rozenberg. Biard vond het opvallend dat hij zich nog steeds in veel publieke optredens laat zien, Bakker gaf aan dat Rozenberg open staat voor een nieuw wethouderschap. ,,Dat hangt natuurlijk van de verkiezingsuitslag af”, aldus Bakker. ,,Maar ik sluit niet dat Rozenberg gewoon weer beschikbaar is als wethouder als Gemeentebelangen een grote zege zou boeken. Diep in zijn hart zou hij dat best willen”.

Het vraaggesprek tussen Biard en Bakker is terug te luisteren via de volgende link

Hier is het volgende in te horen. Diverse fracties vonden een stok om Rozenberg mee te slaan. De rel ontstond toen Rozenberg bezig was met een zogenaamd voorbereidingsbesluit voor invulling van diverse panden in het hele gebied van de Herenstraat, waaronder dus het pand van kledingmodezaak The Village.

De gemeenteraad had hem als wethouder tenslotte toestemming gegeven om de gebouwenschuif in gang te zetten. Toen meldde projectontwikkelaar Rob Waaijer zich namens Hoogvliet met nieuwbouwplannen. Rozenberg gaf toen echter aan dat er een bijzondere situatie in het gebied zou ontstaan als er in pand van The Village een biologische supermarkt zou komen. Zij hadden zich namelijk daarvoor gemeld.

Toen was de rel geboren, want insiders gaven aan dat Rozenberg zich niet aan de regels hield. Op het moment dat Rozenberg dit uitlegde, verloor hij die avond het vertrouwen van de gemeenteraad. Frank Rozenberg stapte op nadat 27 raadsleden geen vertrouwen meer in hem hadden.

,,Het ging er om dat het voorbereidingsbesluit niet langs de gemeenteraad was gegaan”, reageert Astrid van Eekelen namens de VVD. ,,Daar ging het mis in het politieke proces. Dat was de kern van het verhaal”.

Tal van ondernemers betreurden het vertrek van Rozenberg, die zich volgens hen had ingespannen voor het Huygenskwartier.

foto gemeente. Michel Groen. Frank Rozenberg staat hoog op de lijst bij Gemeentebelangen.