Onbekommerd jezelf kunnen zijn. In de openbare ruimte, in je eigen straat, op school en op het sportveld. Dat is wat ‘roze mensen’ willen. Hoe kan de gemeente daar voorwaarden voor scheppen? Tijdens het Roze Raadsdebat op 26 februari gaan politici hierover met elkaar in debat.

 Wat vinden de (kandidaat)-gemeenteraadsleden van Leidschendam-Voorburg dat er moet gebeuren om het leefklimaat in de gemeente Westland voor lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie te verbeteren?

Voorlichting op scholen via gastlessen door COC-voorlichters? Roze Lopers in verzorgings- en verpleeghuizen? Een canalpride-boottocht?

Op 26 februari organiseren COC Haaglanden en DWH de verkiezingsbijeenkomst ‘Roze Raadsdebat’ in Leidschendam-voorburg in Woej, Oranje Nassaustraat 1, Voorburg. Het debat begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Tot nu toe hebben zich aangemeld Hans Peter Klazenga (GBLV/Gemeentebelangen), Jacco van Maldegem (D66), Jochem Streefkerk (PvdA) en Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP).

Zo’n 10 procent van de bevolking is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI). In Leidschendam-Voorburg gaat dat om bijna 7.500 mensen. Hun positie is in Nederland wettelijk beschermd. Dit betekent echter niet dat de maatschappelijke aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit gelijke tred houdt met deze juridische verankering.

Het debat zal onder meer gaan over de thema’s onderwijs, veiligheid, ouderen en sport. Natuurlijk wordt er gekeken naar de LHBTI-punten in de verkiezingsprogramma’s of het ontbreken daarvan.

Bekijk onze Facebookpagina:  https://www.facebook.com/RozeraadsdebattenHaaglanden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!