Hij is al jaren werkzaam geweest in het amateurvoetbal. Toch is RKAVV pas zijn eerste club die op zondag voetbalt. Zelf vindt Robin Knoester (49) dat er daardoor niet zo gek veel verandert. Na een sabbatical popelt hij om voor een spelersgroep te staan. Die spelersgroep is dus RKAVV geworden. Een nadere kennismaking met de nieuwe hoofdtrainer, die de huidige zondaghoofdklasser volgend seizoen onder zijn hoede neemt.

Door Nico Mos.

“Ik heb eigenlijk alleen maar met RKAVV gesproken, want we zaten snel op dezelfde golflengte en het voelde wederzijds goed. Voor mij was er dus geen enkele reden (meer) om met andere clubs te gaan praten “, opende Robin Knoester het exclusieve interview dat bij hem thuis plaatsvond. Robin is in het dagelijkse leven werkzaam bij de TU in Delft. “Samen met een aantal collega’s ben ik verantwoordelijk voor de onderwijsplanning en zorgen we dat alles op rolletjes verloopt. De TU is een prima werkgever. Ik heb het daar dan ook goed naar mijn zin”.

RKAVV

“Ik twijfelde al niet meer na het eerste gesprek. Dat gesprek verliep naar wens, het gevoel was goed. En aangezien ik een gevoelsmens ben, heb ik de knoop snel doorgehakt”, ging Robin verder. ‘Is RKAVV eigenlijk pas je eerste zondagclub? “Nou je het zegt, ja dat klopt. Maar of er nu echt veel zal veranderen? Ik denk het niet hoor, want ik zal ook op zaterdag mijn wedstrijden gaan pakken of mijn gezicht bij (jeugd)wedstrijden laten zien”.

De organisatie

Jan de Jong Jr. blijft bij RKAVV betrokken en Rob van Pruyssen wordt selectiemanager’. “Kijk, dat vind ik een prima zaak,” reageert Knoester. ,,Beide zijn echte voetbaldieren, dus dat is prettig om nauw met hen samen te gaan werken. Ik wist wel dat Jan de Jong Jr. heeft bijgetekend. Wij zullen samen de groep van het de eerste selectie gaan trainen. Daarnaast blijft Frank den Elzen trainer van het tweede elftal. Kortom, RKAVV heeft de organisatie staan.”

‘Heb je RKAVV al zien spelen en wat zijn je eerste indrukken?

“Vooropgesteld, ik wil natuurlijk niet Bas Steffens (de huidige hoofdtrainer, die RKAVV na dit seizoen verruilt voor Forum Sport, red.) voor de voeten lopen, maar ik heb RKAVV al wel een paar keer zien voetballen en daar vielen mij veel positieve dingen bij op,” zegt Knoester. ,,RKAVV speelt vanuit een goede organisatie. De verdediging is betrouwbaar en geeft achterin nauwelijks iets weg. Het team is jong, fit en er zit rek in, dat vind ik ook een zeer belangrijk punt. En er is de bereidheid om voor elkaar te werken. Dit is een belangrijk aspect bij het spelen in teamverband. Aangezien ik dit seizoen een sabbatical heb kan ik ook wedstrijden bekijken van de A1, die uitkomen op derde divisie niveau”. ‘

Hoe wil jij RKAVV laten voetballen? In een bepaald systeem? “Ik wil RKAVV vanuit een goede veldbezetting herkenbaar en op een positieve manier laten spelen,” denkt Knoester hardop. ,,Spelers moeten zich vrij voelen in balbezit. Ze zullen bij mij niet in een keurslijf geperst worden, verre van dat zelfs. Ik gun spelers op het veld een bepaalde vrijheid.”

foto RKAVV: Technisch manager Rob van Pruyssen begroette Robin Knoester al onlangs even op het trainingsveld van RKAVV.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!