RKAVV onderscheidt zich op vele manieren van andere clubs. Zo ook gisteravond bij de viering van vijf jaar RKAVV TV. Zelfs de wethouder van Sport, Nadine Stermerdink, gaf akte de présence. Een impressie.

Door Nico Mos

Het clubgebouw  van RKAVV was omgebouwd tot een heuse bioscoopzaal. Voorzitter Henry Steffens opende de avond. In aanwezig van veel pers en (uiteraard) veel RKAVV leden en genodigden. Daarna nam Nadine Stermerdink kort het woord: “Het is mooi om te zien dat RKAVV ook op andere terreinen dan alleen voetbal mensen bindt”

Toen startte de film, een compilatie over het ontstaan van RKAVV TV met uiteraard de vele hoogtepunten en hoe het allemaal begon. Peter Haneveld en Rob van Pruissen zijn de grondleggers van RKAVV TV ( die nu vooral onder de verantwoording van Jonas Bloemen valt, red.). “Nadat we een avond naar HIJS HOKIJ waren geweest, is het idee geboren en de eerste aanzet was vijf jaar geleden op het trainingskamp van RKAVV in Turkije. Wij uploadden toen deze reportages en dat heeft, in Nederland, zo’n impact gehad dat we daar op door zijn gegaan. We hebben dit item alleen maar geprofessionaliseerd”. In de film kwamen andere de de kampioenschappen en KNVB beker winst ruim aan bod. Ook de clubtest en het meidenvoetbal werden niet vergeten. Al met al een leuke film, die misschien op sommige punten te langdradig is, maar toch een aardig beeld. geeft waarmee RKAVV TV zich de afgelopen 5 jaar mee bezig heeft gehouden.

foto Nico Mos: Nadine Stemerdink deed in een bioscoopachtige omgeving het openingswoord.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!