Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV is er niet in geslaagd om koploper Gemert van een overwinning af te houden. In Brabant maakte de ploeg van Maurizio Ceccucci het een beter Gemert heel lastig, maar het bleek niet genoeg voor een resultaat.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van RKAVV. Jop Verhagen volleyde een voorzet van Remco Overdevest naast. Niet veel later waren ook de gastheren dichtbij de openingstreffer. Topscorer Thijs van Pol ging richting het doel, maar Mauro Suarez kon net op tijd ingrijpen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Gemert de bovenliggende partij.

Sander Vereijken poeierde een afgeslagen corner op de vuisten van Ten Kroode, maar heel veel meer gaven de rood-witten niet weg in de eerste fase. Met nog tien minuten van de thee was het Jop Verhagen die de grootste kans tot dan toe kreeg. Na een snelle, mooie aanval schoot hij millimeters naast. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Ralf Kemper kon van dichtbij de 1-0 binnen schuiven. RKAVV leek heel even van slag want binnen veertig seconden had Kemper de score ook kunnen verdubbelen, dat werd ternauwernood voorkomen.

Na rust toonde RKAVV zich wat agressiever. Het speelde feller de duels wat Gemert verraste. Al snel diende zich ook een scoringsmogelijkheid aan. Na een goede actie van Hayden Bergen stond er echter niemand voor het doel om af te ronden. Het tekende de amusumentvolle wedstrijd dat ook Gemert in de tegenaanval een levensgrote kans kreeg. Thijs van Pol kreeg op zo’n vijf meter de bal voor zijn voeten, maar het speeltuig belandde hoog over in de ballenvanger. Na een uur spelen kwam er een fase waarin RKAVV-doelman Ten Kroode zich onderscheidde. Gemert zette aan en Ten Kroode redde een aantal keer fraai op schoten van Vereijken en Kemper. Hoewel de Brabanders aan het aanvallen waren, was RKAVV dreigend wanneer het snel kon omschakelen. Met nog een kwartier op de klok kregen de Leidschendammers de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Een enorme scrimmage, die werd ingezet met een geblokt schot van invaller Boukhari,  erna gevolgd werd door schoten van De Wit en Overdevest, eindigde met een heldenrol voor doelman Barten. In de slotfase werd RKAVV dreigender, met onder andere een grote kans voor Robin Steffens, die samen met Peter Lomonaco de bal van dichtbij niet binnen wist te werken. In de laatste minuut beslist Ralf Kemper de wedstrijd. Met zijn tweede treffer van de middag bepaalde hij de eindstand op 2-0. De ontlading van de koploper kon gezien worden als een compliment voor RKAVV, wat het Gemert een ontzettend lastige middag bezorgde.