SJC heeft een einde gemaakt aan de winstreeks van RKAVV. De koploper uit de hoofdklasse gaf de Leidschendammers een flinke les in effectiviteit. In een tamme eerste helft was de eerste kans voor RKAVV. Jordy de Wit liet de bal op zijn hoofd ploffen maar zag zijn inzet millimeters over vliegen.

Halverwege nam SJC de leiding. Benji Broekhof mocht vrij doorlopen en schoot hard de 0-1 tegen de touwen. RKAVV kreeg vervolgens twee enorme kansen om langszij te komen. Eerst werd Remco Overdevest, die zijn honderdste competitiewedstrijd in het shirt van RKAVV speelde, door Giorgio Achterberg alleen voor de doelman gezet. Overdevest leek daar van te schrikken waarna hij op zo’n drie meter van het doel de bal kwijtraakte.

Ook Robin Steffens kwam één-op-één met goalie Schelvis. Hij mikte de bal echter te hoog over Schelvis en het doel heen. RKAVV leek goed uit de rust te komen. Er was nog geen minuut gespeeld na de theepauze toen een voorzet van Karam Boukhari op de kruising uiteenspatte. Het bleek bij die dreiging te blijven. De Leidschendammers, die na drie uitwedstrijden op een rij die negen punten opleverde, gaven nu voor eigen publiek niet thuis. SJC profiteerde daar gretig van. Doelman Ten Kroode hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Met nog vijfentwintig minuten op de klok raakte RKAVV op het middenveld heel simpel de bal kwijt. Tom Duindam kon daardoor alleen op Ten Kroode af. Duindam faalde niet en zette de 0-2 op het scorebord. RKAVV moest risico’s gaan nemen na de treffer van SJC. Hierdoor kregen de Noordwijkers veel ruimte waardoor Mike Ten Kroode opnieuw een aantal keer moest optreden.

De rood-witten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar in eerste instantie zonder succes. Jordy de Wit kopte op de paal en ook Remco Overdevest testte doelman Schelvis. Pas twee minuten voor tijd viel de 1-2. Uit een voorzet van Karam Boukhari was het Rico de Boer die voor de aansluiting zorgde. Tot een slotoffensief kwam het niet omdat arbiter Kok, ondanks de vele blessurebehandelingen, vijf wissels en het tijdrekken van SJC, slechts anderhalve minuut blessuretijd erbij trok. En daarmee komt er een einde aan een reeks van vier overwinningen op een rij.

Door Jonas Bloemen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!