RKAVV laat Nuenen ontsnappen

30 September 2018, 10:24 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft haar eerste zaterdagavond wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Op eigen veld ging het onderuit tegen Nuenen. Hoe dat kan zal nog steeds menig toeschouwer zich afvragen. RKAVV creëerde legio kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Eén van de spaarzame kansen van de bezoekers was wel direct een doelpunt.

Na een sfeervolle opkomst was RKAVV na twee minuten voor het eerst dreigend. Een kopbal van Remco Overdevest zorgde voor wat onrust in het zestienmetergebied. Vijf minuten later leek Hamza Boukhari te profiteren van een te zachte terugspeelbal. Boukhari ging alleen op keeper Keeris af, maar Keeris was net iets eerder bij de bal.

In de tegenaanval liet ook Nuenen voor het eerst van zich horen. Sam Strijbos schoot in het zijnet. Na een kwartier was het alsnog raak voor de Brabantse formatie van Jan Poortvliet. Thom van de Donk dook op voor Mike Ten Kroode waarna hij koelbloedig de 0-1 maakte. In een verder tamme eerste helft vielen weinig kansen te noteren. Een schot van dichtbij van Remco Overdevest, welke over ging, zorgde nog voor enige opwinding.

Na rust ging de fanatieke aanhang van RKAVV er nog eens extra achter de ploeg staan. Dit gaf de rood-witten een boost en vanaf de eerste minuut drong het Nuenen terug op eigen helft. Al snel creëerde het de ene na de andere grote kans. Robin Steffens zag zijn harde inzet gestopt worden evenals het schot van dichtbij van Peter Lomonaco. De gelijkmaker hing in de lucht. Doelman Keeris bleek van levensbelang voor Nuenen. De goalie moest bij diverse ballen tot het uiterste te gaan om een treffer te voorkomen. Onder andere bij een kopbal van Remco Overdevest, welke de kruising in leek te gaan. Hamza Boukhari wist de sluitpost wel te omzeilen maar wipte de bal vervolgens millimeters naast het doel. Voor Nuenen was het de gehele tweede helft billen knijpen. Zelf kwam het zelden meer in het strafschopgebied van RKAVV.

De Leidschendammers hadden de Brabanders direct al met de rug tegen de muur gezet, maar wat het ook probeerde: de bal wilde er maar niet in. Robin Steffens kon tweemaal niet goed genoeg afdrukken, Peter LoMonaco zag zijn tegenstander als winnaar uit een enorme scrimmage komen en invaller Jop Verhagen mikte een vrije trap over. Ondanks de massale steun van de supporters, de tomeloze inzet en het prima spel bleef de gelijkmaker uit.

Trainer Maurizio Ceccucci was na afloop teleurgesteld maar verweet zijn ploeg niets. ‘De jongens hebben er alles aan gedaan, maar hij viel maar niet goed. Ik kan ze niets verwijten, ze hebben heel hard gewerkt. Alleen is het resultaat erg teleurstellend’.