RKAVV geniet eindelijk weer eens van een overwinning

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft na vier competitienederlagen op een rij weer gewonnen. Ditmaal maakte het de kansen die het kreeg wel af wat resulteerde in een 0-3 overwinning op De Meern. In de openingsfase wat het een beetje aftastend. RKAVV bleek sterker dan de Utrechtse gastheren, maar tot echte kansen kwam het moeizaam. Naarmate de wedstrijd vorderde ontstonden die kansen wel. Zo schoot Remco Overdevest naast evenals Hamza Boukhari.  Zelf gaven de Leidschendammers vrijwel niets weg.

Na een half uur moest Rico de Boer met een hamstringblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Chris de Krom.

In de rust bracht Maurizio Ceccucci Jop Verhagen in de ploeg. Hij verving Hayden Bergen. Zes minuten na de thee beloonde Verhagen zijn invalbeurt met een treffer waar RKAVV al lang op moest wachten. Na bijna 350 minuten zonder doelpunt beëindigde Verhagen die negatieve reeks. Op aangeven van Hamza Boukhari krulde de buitenspeler de 0-1 fraai in de bovenhoek. Na de openingstreffer probeerde De Meern iets meer uit hun schulp te komen, het leverde met nog een half uur te spelen een strafschop op. Een voorzet kwam op de hand van Jop Verhagen waarna de bal op de stip ging. Mike Ten Kroode wist de elfmetertrap van Ismael Chibrani te stoppen, klemvast zelfs. Hierna kreeg RKAVV nog meer vleugels en zes minuten na de gestopte strafschop verdubbelde Hamza Boukhari de score.

Hij rondde koelbloedig af nadat hij alleen op de doelman was afgegaan: 0-2. Anderhalve minuut later stelde diezelfde Boukhari de zege helemaal veilig. Na een goed optreden van Jop Verhagen zette Boukhari ook de 0-3 op het scorebord. RKAVV speelde de wedstrijd zakelijk uit, het gaf niks meer weg en keerde met een goed gevoel terug naar Leidschendam.