Het was opvallend dat gisteravond tijdens het beladen bekerduel tussen RKAVV en Forum Sport (2-0) van alle fracties in de gemeenteraad alleen de VVD aanwezig was. Van het College bleek niemand de moeite genomen te hebben om zich tussen de honderden toeschouwers, voornamelijk inwoners uit Leidschendam-Voorburg, te begeven.

De tribune zat overvol.

Op het moment dat de raadsleden Jeroen Brokke en Louise Kortman zich verbaasden over het feit dat de arbiter lichte overtredingen affloot, maakte fractievoorzitter Astrid van Eekelen (tot vermaak van de toeschouwers om haar heen) een kenmerkende opmerking. ,,Kom op jongens, het is geen jazz-ballet”, sprak de Voorburgse. Astrid van Eekelen en Louise Kortman bleken overigens verstand van voetbal te hebben. ,,Die rechtsbuiten van Forum Sport vertrekt veel te laat en komt zodoende moeizaam aan de bal”, sprak Louise, waarna ze de opmerking maakte over een technische aanpassing. Dit bleek echter niet over de duel te gaan, maar over de VVD-motie over de bomen in Vlietlanden, die onlangs echter niet werd aangenomen. ,,Toch zijn de jongens van Forum Sport niet fel genoeg”, vervolgde Louise. ,,Ik zal die trainer eens vragen waarom dat niet zo is”.

,,Ach, degenen met het beste overzicht wint de strijd”, vulde Astrid van Eekelen aan. ,,RKAVV is gewoon veel beter. Ze hebben een betere techniek. Moet je eens kijken hoe ze een bal aannemen”.

,,Kom op dames”, besloot Jeroen Brokke. ,,Het is een boeiend duel dat alle kanten op kan. Nu aan de bitterballen van de VVD. Wat wordt onze volgende wedstrijd?’

Astrid van Eekelen en Louise Kortman deelde na afloop van de derby spontaan bitterballen uit.

Openingsfoto VD. Astrid van Eekelen en Louise Kortman voor het sponsorbord bij RKAVV.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!