RKAVV heeft hele goede zaken gedaan. Op bezoek bij vv Heerenveen won het met het minimale verschil van 0-1. De enige treffer van de wedstrijd hing heel lang in de lucht maar uiteindelijk viel deze pas in minuut 94. Daarmee lijken de Leidschendammers definitief afgerekend te hebben met het uit-syndroom. Het won in de eerste seizoenshelft geen enkele wedstrijd op vreemde bodem. Nu speelde het drie uitwedstrijden op een rij en behaalde daarin negen punten.

De start van de wedstrijd kende weinig opwinding. Op een matig grasveld kregen beide ploegen maar weinig grip. De eerste kans van de wedstrijd kon pas na een klein half uur genoteerd worden. Na een splijtende pass van Sjors Verhagen kreeg Remco Overdevest een grote kans. Hij schoot echter voorlangs. Het bleek het startsein van de Leidschendamse druk. Nog geen twee minuten later schoot Overdevest na een voorzet van Riemer Bovet in de handen van doelman Van Der Dam. Het lukte RKAVV, dat ook nog kansen kreeg via Boukhari en Achterberg, niet om een doelpunt te forceren voor de rust.

RKAVV had dertig seconden na de theepauze opnieuw een grote kans op de openingstreffer. Giorgio Achterberg verscheen alleen voor de doelman, maar laatstgenoemde won dat duel. Terwijl RKAVV steeds meer druk zette liep Heerenveen steeds verder naar achteren. Ondanks dat de Friezen een defensieve muur vormde kreeg RKAVV genoeg kansen. Het zorgde voor veel hectische momenten in het strafschopgebied van Heerenveen. Wat RKAVV ook probeerde, onder andere inzetten van Overdevest, Lomonaco en Boukhari, het lukte maar niet om een treffer te forceren. In de vierde minuut van de blessuretijd was het uiteindelijk Rico de Boer die met zijn schouder de bal binnen wist te werken. Daarmee bezorgde hij RKAVV niet alleen drie punten, een prettige terugreis maar ook aansluiting in de top van de hoofdklasse. Volgende week komt koploper SJC op bezoek. Een wedstrijd vol activiteiten en een feestje na afloop!

foto twitter. De winnende treffer wordt luidkeels bejubeld.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!