RKAVV bewijst zichzelf een slechte dienst

22 October 2018, 08:30 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij koploper Groene Ster ging het met harde cijfers onderuit. Het treffen tussen Groene Ster en RKAVV zijn de duels met de grootste afstand in de hoofdklasse: 228 kilometer. En dus was de ploeg van Maurizio Ceccucci bijna twaalf uur op pad voor negentig minuten voetbal.

De eerste helft had Groene Ster een overwicht, maar was de grootste kans voor RKAVV. Een perfecte pass van Robin Steffens zette Hamza Boukhari alleen voor doelman Van De Walle. Boukhari zag de goalie echter redding brengen. De Limburgers, met Nathan Rutjes in de basis, werden vooral via Steff de Wit gevaarlijk. Met een aantal linke kopballen en een mislukt schot zorgde hij voor enige opwinding.

Zeven minuten na de rust opende Groene Ster de score. Aanvoerder Maikel van Kesteren zag zijn schot via binnenkant van de paal binnenvliegen: 1-0. RKAVV had moeite om kansen te creëeren en was erg slordig in het balbezit. In minuut 66 gooiden de Limburgers de wedstrijd op slot. Chefrino Eind ontsnapte aan Mauro Suarez en verschalkte doelman Ten Kroode: 2-0. Het Leidschendamse verzet bleek gebroken want nog geen drie minuten later was het opnieuw Eind die voor de 3-0 tekende. Hij completeerde tien minuten voor tijd zijn hattrick door ook de 4-0 te maken. Na enkele wissels bij RKAVV richtte het zich in de slotfase nog wel een klein beetje op. Het kwam aan aanvallen toe en kreeg zelfs nog kansen. Onder andere een schot van invaller Jop Verhagen kwam terecht op de paal.