Natte weggedeelten kunnen weer opvriezen, met kans op de gladde snelwegen A4 en A12  rondom Leidschendam- Voorburg. Ook de afritten naar Leidschendam-Voorburg zijn op sommige plaatsen spekglad. Alle waarschuwingen gelden voor vandaag en morgen. Strooiploegen van RWS zullen de wegen waar nodig van een verse zoutlaag voorzien. Vanochtend en vanavond kan het verkeer tijdens de spits nog last hebben van gladde wegen. ,,Een weeralarm ligt niet in het vooruitzicht, maar voorzichtigheid is zeker geboden,’’ meldt de VID. ,,Houd rekening met lokale gladheid en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan, zoals afstand houden en snelheid matigen. Door de gladheid gebeuren vaak meer ongelukken, wat meer files dan gebruikelijk tot gevolg heeft.

Gladheidbestrijding

Sinds donderdag heeft Rijkswaterstaat met man en macht gewerkt om de Nederlandse snelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In totaal is er sinds donderdag bijna 6,5 miljoen kilo zout gebruikt om de winterse omstandigheden op de weg te bestrijden. Naast vele strooiacties zijn in delen van het land ook sneeuwschuivers ingezet.

foto VD: Bij de oprit naar de A12 in Leidschendam-Voorburg kan het in de ochtendspits enorm druk zijn. Zeker bij gladheid is extra alertheid geboden.

Reageer op dit artikel