Het verzakte deel van wijk De Rietvink wordt in 2016 aanzienlijk opgehoogd. Met een uitgebreide inbreng van de wijkbewoners ligt er nu een definitief ontwerp voor de herinrichting van de openbare ruimte. Dit laat de gemeente Leidschendam- Voorburg vandaag weten. Met veel aandacht voor de verkeersveiligheid, de kwaliteit van het groen, bestratingsmateriaal en verlichting. Zo komen er meer bomen en duurzame ledverlichting.

Naast vervangen van de riolering en ophogen van de openbare ruimte gebeurt er ook een en ander op particuliere grond. De gemeente vervangt de huisaansluitingen van het riool, ruimt de voortuinen leeg en hoogt die ook op. De bewoners krijgen eerst de gelegenheid om hun waardevolle tuinmaterialen op te slaan. Het project kent een integrale aanpak en uitvoering, waarbij gemeente en nutsbedrijven gezamenlijk optrekken.

Het college van b&w heeft het definitieve ontwerp voor de openbare ruimte vastgesteld en vraagt de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering.

 foto: De Rietvink is een wijk waar fraaie appartementen staan.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!