In december organiseert de Rotary weer door het hele land de Rotary Santa Run: een sfeervolle kerstmannen fun run voor jong én oud. Ook Voorburg komt in kerstsfeer tijdens de Rotary Santa Run op 17 december 2017 en steunt hiermee de Nierstichting in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

“Met de Rotary Santa Run steunt de Rotary goede doelen; het biedt een mooie harmonie tussen de inzet van de Rotary, Kerst en saamhorigheid. Voor de derde keer op rij steunt de Rotary de Nierstichting, omdat de draagbare kunstnier een prachtig en concreet doel is waarmee Rotary een steentje kan bijdragen om de toepassing voor vele patiënten mogelijk te maken,” aldus Paul van Rooijen, voorzitter Stichting Rotary Santa Run.

In kerstsfeer goed doen in Voorburg

Deelnemers kunnen gezellig en sportief in actie komen en meedoen met de 3 km lange run door de versierde straten van Voorburg. Samen met vrienden, collega’s, familie en buren. Deelname aan de Rotary Santa Run Voorburg kost 10,00 per persoon. Het inschrijfgeld is inclusief het kerstmannenpak, drankjes, medaille en een broodje worst. Voor meer informatie en inschrijving: https://voorburg.rotarysantarun.nl/inschrijven/

Nierstichting en Rotary Santa Run

Door deelname dragen de kerstmannen bij aan de draagbare kunstnier. De energie die nodig is om mee te doen aan deze gezellige loop, is niet vanzelfsprekend voor nierpatiënten met nierfalen. Zij zitten drie keer per week vier uur lang vast aan dialyse, te wachten tot hun bloed is gespoeld. Dialyse redt levens, maar is loodzwaar. Voluit leven zit er niet in. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor de draagbare kunstnier. Zo krijgen nierpatiënten hun leven terug.

Naast Voorburg vindt de Rotary Santa Run ten bate van de Nierstichting ook plaats in Breukelen, Delft, Den Helder, Epe, Gorinchem, Harlingen, Hilversum, Houten, Haarlemmermeer, Kampen, Vlaardingen en Weert.

Foto Ap de Heus. De poster van de Santarun in Voorburg

Voorburgs Dagblad is mediapartner van de Santarun. 

 

 

Reageer op dit artikel