Sinds een jaar is horeca-ondernemer René Bogaart weer woonachtig met zijn gezin in Leidschendam – Voorburg. ,,Daarom mogen wij hier ook weer stemmen op woensdag 21 maart. Maar op wie …..?”, vraagt hij zich hardop af. ,,Iedere Politieke Partij heeft zo zijn eigen ambities en wil zoveel mogelijk bewoners tegemoet komen. Ze beloven van alles en helaas komt er vaak maar weinig van terecht. In de tijd van de verkiezingen kun je proberen ‘zaken’ te doen.

,,Als ondernemer van meerdere horecabedrijven in winkelcentrum Leidsenhage ben ik blij met de komst van Unibail -Rodamco als grootaandeelhouder / eigenaar”, vervolgt René Bogaart. ,,Ik ben dan ook vanaf de eerste dag enthousiast over de nieuwbouwplannen. Mall of the Netherlands zoals Leidsenhage zal gaan heten zal dan ook ieder zijn verwachtingen gaan overtreffen. Het is een geluk dat zij voor onze gemeente hebben gekozen. Het mooiste winkelcentrum van Nederland in Leidschendam – Voorburg ! Dat dit ook gepaard gaat met heel veel overlast, leegstand, etc is helaas niet anders. Realiseer u ook wat er was gebeurd als Unibail – Rodamco hier niet was gekomen. Een langzaam stervend winkelcentrum als ‘De Bogaard” was een realistische scenario geweest. Kortom, ik geloof in the Mall of the Netherlands…”

Van de huidige 5 miljoen bezoekers het winkelcentrum dadelijk naar 15 miljoen bezoekers. ,,Hier ligt wat mij betreft de uitdaging”, aldus René Bogaart. ,,Lijd ik aan “tunnelvisie” als ik mij zorgen maak over de verwerking van deze grote verkeersstromen? Heb ik een voorspellende gave als ik zeg dat dit niet goed kan gaan met de huidige infra structuur ?. Een derde oeververbinding, verdiepte kruispunten na de tunnels …etc.
Wat de oplossing is, mogen de mensen die hier echt verstand van hebben gaan uitzoeken. Maar het lijkt mij duidelijk dat niks doen geen optie is.  Over twee jaar is het winkelcentrum klaar. Dit lijkt ver weg maar wil je hier nog wat aan doen dan moet er snel wat gebeuren”.

René Bogaart is  benieuwd welke politieke partij dit serieus neemt. ,,Ik voorspel een heleboel stemmen voor deze partij”, besluit hij.

Door Bart Bakker

Foto PR. Big Horeca. 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!