De beruchte jaarlijkse lijst van vijftig ‘Machtigste Zoetermeerders’ werd deze week weer bekendgemaakt door Zoetermeer INTO business (bekijk hier de lijst). Opvallend is dat de thans in Voorburg woonachtige René Bogaart op de tweede plaats staat. ,,Ik was compleet verrast”, laat de horeca-ondernemer weten, die diverse zaken en vastgoed in Zoetermeer heeft. ,,Sterker nog, ik wist nergens van. Opeens kreeg ik allemaal app-berichten met allemaal felicitaties. Heel bijzonder allemaal en leuk om te ervaren”.

Het juryrapport vermeldt: ,,René is de ondernemer die Zoetermeer nodig had om de veranderingen rond het Stadshart op gang te brengen. Bogaart heeft het naar zijn zin in Zoetermeer en we weten zeker dat dat gevoel wederzijds is. Hij heeft met zijn restaurants Pavarotti en Clooney twee publiekstrekkers op het Stadhuisplein. René Bogaart is een ondernemer pur sang”.

Uitermate slordig is dat de organisatoren van deze verkiezing zijn naam op de lijst verkeerd hebben geschreven, dat terzijde.

Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed en eigenaar Attractiecentrum Zoetermeer) is nummer 21 op de lijst. Zijn bedrijf is eigenaar van een groot hoekpand in de Herenstraat in Voorburg.

Dit was overigens de negende editie. In 2009 won Johan Burger als eerste de titel van machtigste Zoetermeerder, daarna volgden Henk Willem van Dorp (2010), Margreet van Driel (2011), Leo van der Plas (2012), burgemeester Charlie Aptroot (2013), Bert de Boer (2014), Robbert Willems (2015) en Mariëtte van Leeuwen(2016).

foto VD. René Bogaart hier met zijn ouders.

Reageer op dit artikel