Ik geef toe, ik ben een ongeduldig mens. Lange, stroperige en trage procedures heb ik geen geduld voor. Uiteraard zijn er regels en daar moeten we ons met zijn allen aan houden. We hebben met elkaar afgesproken dat er gestopt wordt voor een rood stoplicht, geen discussie, punt.

Rijden door rood licht is verboden omdat het een gevaarlijke situatie oplevert. Ook op het gebied van vergunningen hebben we deze afspraken met elkaar gemaakt. Een vergunning kan worden geweigerd als deze een onwenselijke situatie oplevert.

Inmiddels heb ik aan den lijve ondervonden dat dit in onze gemeente anders werkt. Een winkel openen om posters uit te delen is in onze gemeente verboden. Hiervoor moet een ontheffing van het bestemmingsplan worden aangevraagd. Ik moet toegeven dat de vergunning snel werd afgegeven maar de legeskosten van 400 euro voor deze vergunning liegen er niet om.

Dan een verkiezingswagen met een geluidsinstallatie. Deze vergunning werd geweigerd omdat een geluidsinstallatie de aandacht van mensen trekt en dit angstig kan zijn. Het is juist de bedoeling dat dit aandacht trekt anders heeft het geen zin om een geluidsinstallatie op de auto te zetten.

Het jongste voorbeeld is het weigeren van een vergunning om met een koffiekar in het Sytwendepark te staan. Het Sytwendepark leek mij juist heel geschikt omdat dit park de laatste tijd toch al veel geplaagd wordt door de gemeente.

Maar ook koffieschenken in het Sytwende park is verboden in onze gemeente.

Snapt u het nog? Ik vermoed dat er nog wat te winnen is als het gaat om regelvermindering. Ik kan me goed verplaatsen in onze inwoners en ondernemers die hier vaak mee te maken krijgen. Minder onnodige regels scheelt een hoop ergernis en ambtenaren een hoop werk.

Dit is niet te doen, daarom kies voor verminderde regelgeving, Gewoon.Doen

Astrid van Eekelen is lijsttrekker van de VVD.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!