Na onderzoek binnen de branche van kinderopvangorganisaties binnen de gemeente heeft onze redactie verantwoordelijk wethouder Lia de Ridder een aantal vragen gesteld. In cursief het antwoord van de woordvoerder van het College

–      Is er rekening gehouden met ‘fijnstof’ in het beoogde pand aan de Laan van Nieuw Oost Indie waar voor in het verleden heen een autogarage/ bedrijf zat. Dit ook in verband met de nabijheid van veel verkeer als op de Laan van NOI en de A12

De luchtkwaliteit ter plaatse (waaronder fijnstof) voldoet aan de normen.

–      Hoe kan het dat als er ruimte is voor kinderopvang in de gemeente, terwijl dit niet bij andere ondernemers bekend is;

De bestemming was kantoor, niet meteen geschikt voor kinderopvang. Zein heeft het initiatief genomen om met de eigenaar van het pand in gesprek te gaan. Andere marktpartijen hadden dat ook kunnen doen. 

–      Is er voldoende markt/vraag naar dit soort hoog segment KO?

Dat is aan de markt. Het gaat hier om kinderopvang exclusief voor expat kinderen, Zein Care heeft al een wachtlijst.

–      Het lijkt een beetje op onderhands iets regelen, eerst wel (bord in de tuin) dan niet (bord uit de tuin) welke rol speelt de gemeente hierin?

De gemeente speelt hier geen rol in.

–      Hoe verhoudt dit zich met de visie op Integraal Kindcentrum en de samenwerking met  het onderwijs in Leidschendam-Voorburg.

Samenwerking met het onderwijs in de gemeente zou in de toekomst mogelijk zijn, maar daar is nu geen nog geen sprake van. Er is op dit moment is er geen relatie met de visie op Integraal Kindcentra; er is immers geen basisschool in het spel.

– Zijn er plannen voor de komst van een internationale school in Leidschendam-Voorburg?

Eerder zijn er kennismakingsgesprekken gevoerd met internationale scholen maar er zijn op dit moment geen concrete plannen. De vestiging van internationale kinderopvang sluit aan bij het aantrekkelijke woonklimaat dat gemeente Leidschendam-Voorburg te expats te bieden heeft. Voorzieningen voor expats komt ook terug in de economische agenda.

foto Ap de Heus. Wethouder Lia de Ridder tijdens een raadsvergadering.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!