De Partij voor de Vrijheid (PVV) doet op 21 maart 2018 in 30 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Leidschendam- Voorburg staat niet op deze lijst. Dat meldt de PVV vandaag op de eigen website. Bij de afgelopen landelijke verkiezingen was de PVV de tweede partij in Leidschendam-Voorburg als het ging om het aantal stemmen. Het niet meedoen in Leidschendam-Voorburg zal naar verwachting gunstig uitpakken voor de lokale partij Gemeentebelangen en de VVD.

Tot dusverre was de PVV alleen lokaal vertegenwoordigd in Den Haag en Almere. Zoetermeer staat wel op de lijst waar de partij van Wilders mee gaat doen.

,,Ik ben blij dat ik vandaag bekend kan maken dat de PVV in 30 gemeenten zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Miljoenen Nederlanders kunnen op 21 maart stemmen op een partij die ook lokaal als enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering. Die verstevigde basis gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Daar verheug ik mij op,” aldus partijleider Geert Wilders op het digitale huis.

Naast Zoetermeer doet de PVV in Zuid-Holland mee in Rotterdam, Den Haag, Nissewaard en Dordrecht. Eerder dit jaar liet Wilders nog weten dat hij opteerde voor deelname in zestig gemeenten.

De bekendmaking van de kandidatenlijsten volgt op een later moment.

De complete lijst van gemeenten waar de PVV zal deelnemen:

 1. Urk
 2. Lelystad
 3. Almere
 4. Emmen
 5. Den Helder
 6. Zaanstad
 7. Purmerend
 8. Zandvoort
 9. Rotterdam
 10. Den Haag
 11. Zoetermeer
 12. Nissewaard
 13. Dordrecht
 14. Enschede
 15. Almelo
 16. Twenterand
 17. Hengelo
 18. Arnhem
 19. Pekela
 20. Delfzijl
 21. Achtkarspelen
 22. Rucphen
 23. Den Bosch
 24. Terneuzen
 25. Tholen
 26. Utrecht
 27. Stichtse Vecht
 28. Venlo
 29. Maastricht
 30. Sittard-Gelee

Reageer op dit artikel