Woensdag 16 december 2015:

Cinema+ / A merry Christmas miracle

aanvang: 14.00 uur

toegang: € 7,00 eenheidsprijs

Body Mitchler en zijn gezin moeten deze kerstmis doorbrengen met de van hun vervreemde familie, die op z’n zachtst gezegd disfunctioneel is.  Hoe graag hij Kersmis ook wil negeren, door de familiale druk komt hij er niet onder uit. Wanneer Body ontdekt dat hij alle cadeautjes voor zijn zoon thuis heeft gelaten, reist hij samen met zijn eigen vader terug naar huis in een poging om vliegensvlug weer terug te keren met de cadeaus: binnen acht uur en voor zonsopgang. A Merry Christmas Miracle is een leuke, ongecompliceerde kerstfilm, voor wie in de kerststemming wil komen. Of juist niet. Met o.a. Robin Williams in één van zijn laatste filmrollen.

Regie: Tristram Shapeero. Cast: Joel McHale, Lauren Graham, Clark Duke, Oliver Platt, Wendi McLendon-Covey, Tim Heidecker, Robin Williams, Candice Bergen. Speelduur: 82 minuten. Jaar: 2014.

 

Vrijdag 18 december 2015

Cabaret / AKF finalistentour

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 17,00

 

Top kleinkunsttalent maakt parade door Nederland

Met gepaste trots kondigt het Amsterdams Kleinkunst Festival de aftrap van De Finalistentournee 2015 aan. Drie maanden lang zullen Tjeerd Gerritsen (winnaar Sonneveldprijs én Publieksprijs), Marjolein de Graaff (tweede prijs) en Elke Vierveijzer (derde prijs) langs diverse theaters in Nederland trekken om acte de présence te geven. Maak kennis met de toekomst van de Nederlandse kleinkunst en cabaret!

Tjeerd Gerritsen wist met zijn debuutvoorstelling ‘De Paprikamonologen’ zowel de felbegeerde Sonneveldprijs als de Publieksprijs op zijn naam te schrijven. ‘Een absolute aanwinst’ (Parool) die met ‘slimme liedjes’ (NRC) ‘vakkundig’ (Volkskrant) de harten van zijn publiek weet te stelen. Tweede en derde prijs winnaressen Marjolein de Graaff en Elke Vierveijzer werden tijdens de finale in het DeLaMar Theater eveneens lovend ontvangen door de pers. Hun voorstellingen ‘Onewomanshow’ en ‘Zonder Genade’ zitten vol ‘geestige liedjes, verrassende vooruitblikken’ (NRC) en ‘prachtige, haast literaire, teksten’ (Parool). Op vrijdag 18 december om 20:30 uur zullen de finalisten hun voorstelling in het Theater Ludens in Voorburg spelen.

 

Dat het Amsterdams Kleinkunst Festival een mooie springplank kan bieden naar een permanente plek in de theaterwereld is inmiddels wel bewezen. Onder andere Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals en het opkomende damesduo Yentl en De Boer waren finalist in eerdere edities.

Maandag 21 december 2015

Cabaret / Veronique Sodano / De Veronique Sodano Kerstshow

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 17,00

Knisperend houtvuur… De geur van dennennaalden en kaneel…  De ongemakkelijke stiltes tussen familieleden die elkaar maar één keer per jaar zien…”  Hè, gezellig het is weer kerst!  Of u nou van kerst houdt, of er juist een beetje tegenop ziet; Diva* Sodano brengt u in de juiste stemming!  De Italiaans/Nederlandse zangeres en cabaretière staat bekend om haar uitbundige energie, ontwapenende spontaniteit en plotselinge ontroering.
Dus verheugt u zich alvast op: mooie klassiekers, schaamteloze meezingers, interactie, grappige verhalen en… Een quiz… met? Een prijs! Dat zegt ze, gezellig dus. En dit allemaal onder begeleiding van de onnavolgbare vijf-koppige Diva Sodano Band.  Dus weg met de winterdepressie en laat je hart verwarmen! * di·va (de; v; meervoud: diva’s): iemand die haar ziel en zaligheid legt in alles wat ze doet om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.
Verschillende quotes over Veronique Sodano:  – Wat een geweldige cabaretière. Wat een waanzinnige stem.(Cultuurpodium.nl) – Veronique Sodano wist door haar ontwapenende en energieke optreden het publiek aan zich te binden. Met rake liedteksten laat ze het publiek lang nadenken over de strekking van haar verhaal. (Het Witte Weekblad) – Haar diepe zwoele stem maakt dat het einde van ieder nummer alweer doet verlangen naar het volgende. (Noord Hollands Dagblad) – Verreweg de krachtigste, meest ontwikkelde theaterpersoonlijkheid van de avond.(Het Parool over Leids Cabaret finale) – Tijdens de finale gaf Veronique zich volledig waarmee ze bewees een ontwapenende theaterpersoonlijkheid te zijn. (Jury Holland Casino Podium Prijs) – De jury is van mening dat Veronique het in zich heeft een eigen plek te veroveren in het cabaret en dat zou terecht zijn. (Jury Leids Cabaret Festival) – Veronique is gezegend met een fantastische podium uitstraling… en ze kan improviseren! Haar belangrijkste wapen is echter dat ze zo ontwapenend is. (Jury Camuz Kleinkunstfestival)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!