Onlangs heeft de begeleidingsgroep ‘Benutten als bedoeld’ in aanwezigheid van wethouder Floor Kist het Dynamisch Route-informatiepaneel (DRIP) onthuld. Het paneel is het eerste zichtbare resultaat van de begeleidingsgroep gericht op het verbeteren van de doorstroming van verkeer in Leidschendam.

Het paneel geeft actuele route-informatie aan de weggebruiker. Doel van de DRIP is de verkeersstroom verdelen over lokale en regionale wegen en zo de kans op opstoppingen verkleinen. Het paneel wordt voor drie maanden neergezet. Zo kan ervaring worden opgedaan met een dergelijk verwijzingssysteem en met de eventuele effecten ervan.

Het paneel wordt geplaatst op de Noordsingel richting het zuiden nabij de burgemeester Banninglaan. Een tweede DRIP komt op de Veursestraatweg richting het zuiden voor de bocht naar de Noordsingel, zodat het verkeer de Noordsingel opgaat en niet de Veursestraatweg blijft volgen.

De eerdere ontwerpen voor Damplein, Wijkerlaan en het Kwadrant leverden suggesties voor verbeteringen op. Met de maatregelen wordt gewerkt aan betere oversteekbaarheid, betere verkeersveiligheid en lagere snelheid.

foto VD. Het doel is ook om de verkeersdrukte rondom het Damplein en richting de sluizen te verlichten.

Reageer op dit artikel