De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg is op zoek naar een nieuwe burgemeester.

De huidige burgemeester, Hans van der Sluijs, gaat volgend jaar met pensioen. De gemeenteraad is daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad denkt momenteel hard na over de kwaliteiten en vaardigheden waarover de nieuwe burgemeester moet beschikken. De vertrouwenscommissie (bestaande uit alle fractievoorzitters in de raad) hoort ook graag de specifieke wensen van inwoners voor een nieuwe burgemeester. 

Op straat

De fractievoorzitters zijn op zaterdag 12 december, van 12.00 tot 14.00 uur, te vinden op de markt in Voorburg en in het Damcentrum in Leidschendam om te praten met inwoners over de eisen waaraan een  nieuwe burgemeester moet voldoen.

Inloopavond

Op vrijdag 18 december, vanaf 19.30 uur, wordt een inloopavond georganiseerd in de hal van het Gemeentehuis in Leidschendam (Raadhuisplein 1 te Leidschendam) waarbij inwoners in gesprek kunnen gaan met de fractievoorzitters in de gemeenteraad om input te geven voor de profielschets. Daarnaast kan men ook schriftelijk reageren via de website van de gemeenteraad: www.lv.nl/burgemeester

Begin volgend jaar komt Commissaris van de Koning J. Smit in een openbare raadsvergadering praten over die profielschets. De raad stelt tijdens die zelfde vergadering de profielschets vast. Daarna wordt de burgemeestersvacature officieel opengesteld.

foto: Hans van der Sluijs, hier samen met Nadine Stemerdink, neemt volgend jaar afscheid

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!