Een politieke rel gisteravond bij de raadsvergadering. Philippine Hohage verliet vroegtijdig de raadsvergadering, waardoor zij niet mee kon stemmen over de diverse moties.

,,Ik voelde me door de andere fracties en burgemeester Hans van der Sluijs niet met respect behandeld,’’ reageert de Voorburgse vanmiddag. ,,Eerst werd mijn spreektijd ingekort, waarna Gemeentebelangen mij was vergeten ook op de motie te zetten ten aanzien van de ouderengids. Zulke dingen gebeuren wel vaker. Ik vind het nu dan ook genoeg. Wat had ik daar gisteravond nog langer te zoeken als ik niet overal bij wordt betrokken?.’’

In een commissievergadering had Philippine Hohage onlangs een aanvaring met raadslid Hans Peter Klazenga van Gemeentebelangen, die zich hardop afvroeg of ze soms gebruikte. Hohage sprak er toen schande van, waarna Klazenga zijn excuses aanbood. Op nadrukkelijk verzoek van zijn fractievoorzitter. Zowel mondeling als schriftelijk.

Foto: Philippine Hohage gisteravond bij het inspreken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!