'Verhuizing school naar Kulturhus Stompwijk vertraagd'

mainImage
'Verhuizing school naar Kulturhus Stompwijk vertraagd'

De geplande verhuizing van basisschool Maerten van der Velde uit Stompwijk naar het Kulturhus is vertraagd. Volgens de planning zou de verhuizing tijdens de Kerstvakantie plaatsvinden, zodat de leerlingen in het nieuwe jaar hun nieuwe onderkomen konden betrekken.

Marien van Wijk, raadslid GBLV/Gemeentebelangen: “Ik kreeg te horen dat de verhuizing van basisschool Maerten van der Velde werd uitgesteld. De vloerenlegger heeft andere prioriteiten voor zichzelf gesteld waardoor de planning klem kwam te zitten. Ouders en leerlingen zijn hier uiteindelijk de dupe van. De geplande verhuizing is nu medio februari 2019.”

GBLV heeft navraag gedaan bij wethouder Van Eekelen, die nog niet op de hoogte bleek van de vertraging maar later verklaarde dat betreffende onderaannemer zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Slim-scholenbouw, het schoolbestuur Panta Rhei en de gemeente staan hierdoor machteloos.

Van Wijk: ’Jammer dat ouders en kinderen door een onderaannemer gedupeerd raken. Door de grote vraag in de bouw hebben aannemers en onderaannemers een soort machtspositie verworven. De leerkrachten en leerlingen wilden het nieuwe jaar goed beginnen maar helaas wordt dit medio februari’. GBLV heeft er bij de wethouder op aangedrongen alles in het werk te stellen om de nieuwe opleverdatum wel te halen.


Foto: Digitaal Dagblad