'Verbazing over advies voor coalitie op smalle basis'

mainImage
'Verbazing over advies voor coalitie op smalle basis'

De fractie GBLV/Gemeentebelangen heeft met verbazing kennis genomen van het advies van informateur Bruijn om een coalitie te vormen van VVD-CDA-PvdA-CU/SGP. Het advies is onder andere gebaseerd op de gesprekken die hij met alle fracties in de gemeenteraad heeft gevoerd. “Recht doen aan de verkiezingsuitslag” en “stabiliteit” waren daarbij belangrijke uitgangspunten. De door de hem voorgestelde coalitie heeft een meerderheid van slechts één raadszetel.

Hans Peter Klazenga, GBLV-fractievoorzitter: ”De huidige coalitie van GBLV-D66-GroenLinks-PvdA heeft de raadsmeerderheid van 20 van de 35 zetels na de verkiezingen behouden. Voor GBLV was dat reden om bij de informateur aan te geven dat het onze voorkeur heeft met het huidige college door te gaan. Verder hebben wij nadrukkelijk bij informateur Bruijn aangegeven dat, als doorgaan met de huidige coalitie niet mogelijk zou blijken, wij geen enkele partij uitsluiten om een coalitie mee te vormen. Ook de VVD niet.”

In het advies van VVD-informateur Bruijn komt dat standpunt van GBLV echter niet naar voren en wordt zelfs de indruk gewekt dat GBLV partijen heeft uitgesloten.

GBLV wacht de komende ontwikkelingen met een nieuw te vormen coalitie rustig af. GBLV zal zich echter in iedere situatie blijven inzetten voor inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven in de drie krachtige kernen van onze mooie gemeente.

 


Foto: Digitaal Dagblad