Jacco van Maldegem uit zware kritiek op het College

mainImage
Jacco van Maldegem uit zware kritiek op het College

Het interpellatiedebat van gisteravond, over het gebrek aan sociale huurwoningen, was aangevraagd door GroenLinks en D66. Het AD meldt vanochtend dat Jacco van Maldegem (D66) zware kritiek had op het College van Leidschendam-Voorburg. Er vielen harde woorden. ,,De uitgestoken hand van het College naar de andere partijen lijkt eerder een opgestoken middelvinger te zijn geworden'', aldus Maldegem.

Ook GroenLinks liet zich horen. Jeroen van Rossum had liever eerder actie van dit College gezien. Het uitblijven van concrete plannen was dan ook de aanleiding om dit beladen debat gisteravond te voeren.

De verantwoordelijke wethouders Juliette Bouw (CDA) en Astrid van Eekelen (VVD) deden dan ook toezeggingen om de sociale woningbouwproblematiek aan te pakken. Zij leken er vooralsnog mee weg te komen.

Het enorme tekort aan sociale huurwoningen komt ter sprake in het eerste Meijs & Alink Vastgoed Debat dat op maandag 8 oktober in Central park by Ron Blaauw wordt gehouden. Juliette Bouw zal als gast hierbij aanwezig zijn. Ook Astrid van Eekelen heeft toegezegd om te komen. Beiden zullen ongetwijfeld inspiratie opdoen en wellicht nieuwe inzichten krijgen. 

,,Bijwonen van het debat kan nog altijd, maar men moet wel snel zijn'', laat organisator Bart Bakker weten. ,,Er is veel belangstelling voor. We stoppen bij honderd gasten. Deze kant gaat het inmiddels aardig op''.

Aanmelden kan via [email protected]

 


| Foto: Digitaal Dagblad