Voorburgs Dagblad | Ingezonden: 'Schande als VVD niet in stadsbestuur komt'

Ingezonden: 'Schande als VVD niet in stadsbestuur komt'

mainImage
Ingezonden: 'Schande als VVD niet in stadsbestuur komt'

Naar aanleiding van de column van Bart Bakker in  het Voorburgs Dagblad, betreffende het vormen van een nieuw stadsbestuur, wilden wij hier toch even op reageren. Gezien de gezamenlijke advertentie van GBLV , GroenLinks , PvdA  en  D66 in Het Krantje, deed onze vermoedens het al bevestigen dat de VVD wordt buitengesloten.

Bij het Midvliet-debat werd door  Hans Peter Klazenga van Gemeentebelangen nota bene toegezegd dat ze niemand uitsluiten en dat is vastgelegd op TV. Wij gaan en dan ook vanuit dat hij zijn woord houdt.

Mocht het zo zijn dat dit niet gebeurt dan spreken wij en nogmaals velen hun afkeuring hierover uit.  Dan is het allemaal van tevoren bekokstoofd dat de vier partijen van de afgelopen vier jaar met elkaar verder willen. Dat gebeurt dan dus zonder de VVD.

Bij alle inwoners werd op hun hart gedrukt dat ze absoluut moesten gaan stemmen en dat deed het merendeel dan ook. VVD werd de grootste en dat houdt in dat de inwoners hun voorkeur duiddelijk hebben kenbaar  gemaakt. Als nu blijkt dat de VVD dus op een zijspoor gezet zal  worden, dan blijkt dus dat stemmen geen enkele zin heeft.

De politiek luistert dan niet naar de wens van hun inwoners. Het niet laten deelnemen in het stadsbestuur van de grootste partij is ondemocratisch en zal veel boze mensen met zich meebrengen. Weet u het nog, de tweede partij van Nederland werd ook weggezet. Zoiets is slecht en schandelijk voor de politiek en zorgt voor geen vertrouwen bij de mensen die hun stem hebben uitgebracht. Ook al ben je het niet overal mee eens in hun programma. In Rotterdam en in Delft zijn ook de grootste partijen buiten gesloten van deelnamen in het stadsbestuur, veel mensen zijn dan ook woedend. Kortom,  dat helpt lekker om het vertrouwen in de politiek terug te krijgen.

Wij lopen misschien vooruit op de feiten maar we willen met deze ingezonden brief hierbij toch kenbaar maken dat wij onze zorg en afschuw  willen uitspreken indien dit de verkeerde kant op gaat.

Politiek, luister naar wat de mensen willen. Dit moet ook terug komen  in het beleid, want anders is het allemaal fake met alle beloftes voorafgaande aan de verkiezingen. Respect overigens voor de mensen die hun best hebben gedaan om hun stem uit te brengen.

We hebben een paar jaar geleden een burgerreferendum opgezet. Misschien voor nu ook een idee met als motto: Vind u dat de grootse partij uitgesloten kan worden met deelnamen in het stadsbestuur? Ja of Nee. En welke partijen zou u willen zien om samen met de VVD  in het stadsbestuur te komen? Je weet nooit wat daar uit komt. We gaan hier serieus over nadenken.

Mocht u daar ook iets in zien, reageer dan op dit ingezonden stuk. U kunt ons bereiken via het mailadres [email protected]

Nogmaals, wij en velen met ons vinden het een schande als de VVD niet in de coalitie komt, want dan schoffeert u vele inwoners  binnen onze gemeente Laat het verleden rusten en kijk naar de toekomst.

Wij gaan ervan uit dat dit professioneel aangepakt wordt en dat er naar tevredenheid een mooi stadsbestuur gepresenteerd zal worden aan onze gemeenschap, inclusief de VVD.


Foto: Digitaal Dagblad