Gemeente genomineerd voor Aandeslag-Trofee Omgevingswet

mainImage
Gemeente genomineerd voor Aandeslag-Trofee Omgevingswet

De gemeente Leischendam-Voorburg is gisteren genomineerd voor de Aandeslag-Trofee Omgevingswet. De verantwoordelijke wethouder, Jan-Willem Rouwendal, heeft de nominatie uit handen van Heleen Groot, directeur van het landelijke programma Aan de Slag met de Omgevingswet, mogen nemen."We zijn trots op deze nominatie. De invoering van de Omgevingswet is een omvangrijk en belangrijk traject, en is er volledig op gericht om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers te verbeteren en te versnellen. Deze nominatie is een mooie aanmoediging om zo verder te gaan.",vertelt wethouder Rouwendal.

De gemeente is al druk bezig met de voorbereidingen op de Omgevingswet. Het doel is om haar processen te verbeteren en te vereenvoudigen. Dit wordt gedaan in samenwerking met inwoners, ondernemers en ketenpartners. De gemeente is intern al klaar voor de 1-loket gedachte van de Omgevingswet. Een voordeel hiervan is dat inwoners bijvoorbeeld nog maar een vergunning hoeven aan te vragen. Het vergunningsproces is zo ingericht dat er straks binnen de wettelijke termijn van acht weken een antwoord op alle vergunningsaanvragen kan worden gegeven. Voor de digitale dienstverlening is een kaartviewer ontwikkeld, die zowel intern als extern in te zetten is en waar lokaal beleid- en omgevingsplannen op staan. Gegevens zijn daardoor makkelijk met elkaar in verband te brengen, met als resultaat dat inwoners en organisaties snel en eenvoudig zien op welke locatie welke regels gelden. De Omgevingswet gaat in 2021 in.

Aandeslag-Trofee
De Aandeslag-Troffee wordt ieder jaar uitgereikt aan een project waarbij op inspirerende wijze aan de slag is gegaan met de Omgevingswet. De gemeente is van de 35 inzendingen een van de zes genomineerden. Hart van Holland en de Provincie Noord-Brabant zijn ook genomineerd. De komende weken worden de laatste genomineerden bekend gemaakt. Op 15 augustus kan er via de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl worden gestemd. De trofee wordt op 10 september door minister Ollongren uitgerijkt tijdens het Pratijkfestival Omgevingswet in Den Haag.

Door: Samantha Lakker


Foto: Digitaal Dagblad