Voorburgs Dagblad | Dinsdagavond advies informateur voor nieuw College

Dinsdagavond advies informateur voor nieuw College

mainImage
Dinsdagavond advies informateur voor nieuw College

Op 21 maart vonden de verkiezingen plaats. VVD en GBLV kwamen daarbij met ieder 9 zetels als grootsten uit de bus. De VVD had meer stemmen, daarmee zijn zij de grootste en ligt het initiatief om een coalitie te vormen bij hen. Er moet nu weer een nieuwe coalitie van politieke partijen worden gevormd die de komende 4 jaren het college  te gaan vormen.

Om te onderzoeken welke mogelijkheden van samenwerking er tussen partijen mogelijk is, heeft de VVD een informateur gezocht en hij is door de gemeenteraad op 3 april benoemd. Het betreft de heer Jan Antonie Bruin, oa lid van de VVD in de Eerste Kamer.Van de gemeenteraad heeft hij de opdracht gekregen om met alle politieke partijen gesprekken te voeren om te kijken welke coalitie voor de komende 4 jaar mogelijk zou zijn.

Jan Antonie Bruin heeft de afgelopen week deze gesprekken gevoerd. Dinsdag 17 april a.s. zal hij tijdens de raadsvergadering zijn verslag en advies uitbrengen. Daarna zijn de politieke partijen weer aan zet. Mocht de gemeenteraad het advies overnemen, dan is er een mogelijkheid om een formateur te benoemen om zo tot een gezamenlijk coalitieprogramma te komen. Maar zover is het nog niet.

De gemeenteraadsvergadering a.s. dinsdag is openbaar en start om half 8. U kunt de vergadering bezoeken in Huize Swaensteyn of volgen op internet via de website van de gemeente. www.lv.nl. Wij nodigen u van harte uit dit te doen.


Foto: Digitaal Dagblad