Commotie rondom informateur Jan Antonie Bruin op binnenplaats

mainImage
Commotie rondom informateur Jan Antonie Bruin op binnenplaats

Na afloop van zijn uitleg over de beste optie voor een coalitie met VVD, CDA, PvdA en Christen Unie/ SGP is er gisteravond rondom informateur Jan Antonie Bruin commotie ontstaan. Diverse ooggetuigen bevestigen vanochtend dat Bruin door diverse betrokkenen en insiders, buiten op de binnenplaats van huize Swanensteyn, er op gewezen is dat hij liegt. Het ging met name om zijn uitspraak tijdens zijn presentatie dat Gemeentebelangen niet met VVD in een coalitie wilde.

Hedenochtend bevestigt Frank Rozenberg, die met hem de gesprekken namens GBLV deed, dat er ook van zijn kant enige emotie is ontstaan. ,,Ik heb Bruin nog eens duidelijk gemaakt dat we niemand uitsluiten, dus ook de VVD niet. Onze eerste voorkeur ligt bij de huidige coalitie. Daarnaast sluiten we niemand uit. Ook de VVD niet. Dat is feitelijke het standpunt van GBLV’’.

Ook Hans Peter Klazenga reageert vanochtend.,, Ik heb Bruijn gisteravond ook aangesproken. Ik werd aangesproken door stemmers  met de opmerking: 'wat heb je nu aangedaan?'. Maar we hebben helemaal niemand uitgesloten, ook de VVD niet. Bruijn heeft het niet goed verwoord''.

Onze redactie heeft het betoog van Bruin op de telefoon als video opgenomen. Bruijn zegt op deze video onder andere letterlijk: GBLV noemt echter de VVD in het geheel  niet als optie. Volgens GBLV zijn er grote verschillen.

De opname staat op de Facebookpagina van Voorburgs Dagblad

Door Bart Bakker.


Foto: Digitaal Dagblad