Bianca Bremer maakt gehakt van Nadine Stemerdink en coalitie-accoord

mainImage
Bianca Bremer maakt gehakt van Nadine Stemerdink en coalitie-accoord

Voormalig wethouder Bianca Bremer geeft vanavond een kritische noot namens de oppositie. ,,GBLV is weggezet als een partij die de pijlen richtte op de PvdA'', zegt ze vanavond in een bomvolle raadszaal. ,, Het gaat ons om de houding en optreden van Nadine Stemerdink. Dit heeft mij persoonlijk geraakt. Ik ga niet uit vertrouwelijke gesprekken citeren. We zijn onderling overeengekomen om met de coalitie door te gaan. Stemerdink heeft na het advies van de informateur geen contact meer met ons gezocht. Ze heeft geen excuses aangeboden over de uitspraken die ze over mij en ons deed. We hebben geen vertrouwen in haar als wethouder. Dat moge duidelijk zijn''.

Andere zaken die ons bezighouden zijn: ,,Gaan we wekelijks eenmaal per week afval ophalen? Wat doet u met Avalex? Wat gaat dit de inwoners allemaal kosten? We zijn reuze benieuwd naar de portefeuille afval''.

Bereikbaarheid Damcentrum.  Bremer: ,,Ik heb twee maanden geleden al gevraagd om een bordje m.b.t. parkeren te plaatsen. Wethouder Bouw gaat dadelijk meteen op de foto met dit bordje''.

,,Cultuur worden we verdrietig. Nergens wordt museum Swaensteyn genoemd.  Neem het Veur Theater. Krijgen zij er structureel geld bij? Julliette Bouw zei tijdens een debat in Ludens dat de directie van Ludens salaris kan inleveren''.

Lastenverlichting voor bedrijven. ,,Iedere ondernemer die een pad huurt in het Huygenskwartier hoeft geen OZB te betalen. Hoeveel gaat de gemeente dit  kosten?''.

Bremer: ,,CDA vond dat ik te onervaren was om als wethouder financien te doen. En wat blijkt nu? De kleinste partij met de minste raadservaring krijgt deze portefeuille. Sterker nog, Christen Unie/ SGP heeft de zwaarste portefeuilles. Is dit verstandig? VVD heeft als grootste partij de makkelijkste portefeuilles''.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad