In het kader van onze rubriek ‘Uitgaan in Leidschendam-Voorburg’ was journaliste Monique Brus te gast bij Fratelli aan de sluizen in Leidschendam.  Er volgde in diverse opzichten een bijzondere avond. 

De ontvangst bij het restaurant van eigenaar Aziz Arabe is bijzonder hartelijk en sfeervol. Gastheer Dimitri zorgt er meteen voor dat je op je gemak voelt. De muurschilderijen maken overigens duidelijk dat hier sprake is van een traditioneel Italiaans restaurant dat in een bistrostijl toegankelijk wordt gemaakt. Ik waan me dan ook op deze avond soms in het mij zo geliefde Italie.

Glimlach

Ik kijk eens rustig om me heen. Fratelli aan de sluizen in Leidschendam staat bekend als een restaurant waar op een doordeweekse dag zomaar 150 gasten dineren en de weekenden zelfs meer dan 250. Ook op deze woensdagavond is het aardig gevuld, maar iedereen heeft zijn eigen privacy en beleeft zichtbaar een gezellige avond. De open keuken met diverse koks blijft de hele avond een amusant gezicht. Opvallend is dat men niet te lang op de gerechten hoeft te wachten en dat er desgewenst ruime hoeveelheden worden geserveerd. De medewerkers van Fratelli houden de gasten constant in de gaten, die vervolgens snel en uiterst vriendelijk worden geholpen. Een glimlach is tenslotte altijd gratis. Dat blijkt ook bij het serveren van de Italiaanse gerechten.

Genieten

De Bruscetta volgt bij ons als eerste gerecht. Met tomatensaus en kruiden een smaakvolle start van het diner, waarbij de Proseco als welkomstdrankje niet ontbreekt. Daarna volgen overheerlijke gamba’s met een Sauvignon er bij. Voor de liefhebber zitten er pepertjes bijgevoegd die voor een pittige smaak zorgen.  Ik geniet en merk dat ik meegezogen word in een Italiaanse avond. Vervolgens komt er kreeft op tafel die met een prima pasta wordt geserveerd.

Formule

In de loop van de avond wordt de succesformule van Fratelli me duidelijk. Er is sprake van een diversiteit van verse producten die in veel verschillende gerechten worden bereid. Je kunt er een simpele pizza bestellen tot aan een culinair en bijzonder gerecht als bijvoorbeeld kreeft. Kortom, voor ieder wat wils, van de kleine tot de ruimere beurs. Kwaliteit in de breedte zin des woords. Tevens wordt er met de voorkeuren van de gast rekening gehouden zoals glutenvrije gerechten. De glutenvrij pasta is trouwens een aanrader. Sterker nog, ik wil het recept van deze pasta hebben (!)

Liefhebber

De ossenhaas is een delicatesse voor de vleesliefhebber. Het gerecht is bereid op typische Italiaanse wijze waarbij de Gorgonzola saus niet ontbreekt. Een volle rode wijn maakt het af, waardoor je na de visgerechten even op een ander culinair terrein belandt. Er is sprake van een geweldig nagerecht. Ik ben geen liefhebber van toetjes, maar ik laat me er bij Fratelli toch graag toe verleiden. De ‘Aleatico’ is fris en fruitig en zodoende de moeite waard. Maar dat gold voor alle gerechten van deze bijzonder gezellige en inspirerende avond als het om de Italiaanse keuken ging.

Door Monique Brus.

Foto’s VD.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!