Pijnlijke nederlaag voor onthutsend RKAVV

24 September 2018, 07:32 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft zichzelf een harde middag bezorgd. De Leidschendammers hadden een totale off-day en gingen op eigen veld onderuit tegen het puntloze IFC.

Al na anderhalve minuut was het startschot voor een dramatische middag gegeven. Danny Slingerland kon IFC toen al op voorsprong zetten, maar hij bleek te gehaast in de afronding. Na ruim tien minuten was het alsnog raak. Joey Grootenboer glipte langs de RKAVV defensie en maakte de 0-1.

RKAVV kwam totaal niet in de wedstrijd en het grossierde in fouten. Een schot van Haitam El Marid was het enige wapenfeit van de rood-witten. Dat IFC de score niet uitbreidde was de verdienste van goalie Mike Ten Kroode. Met een paar fraaie reddingen hield hij zijn team in de wedstrijd.

De gasten uit Hendrik Ido Ambacht wisten wel raad met het zwakke spel van RKAVV. Bij vlagen werd het van het kastje naar de muur gespeeld door IFC. RKAVV snakte al snel in de eerste helft naar de rust, maar de theepauze kwam drie minuten te laat. Juthlen Castillo verdubbelde op dat moment de score en maakte de opgave voor RKAVV nog groter.

Trainer Maurizio Ceccucci greep tijdens de rust in. Jordy de Wit en Hamza Boukhari, die vanwege fitheid niet startten, kwamen binnen de lijnen. Vanaf de aftrap stond er duidelijk een getergd RKAVV. Er ontstond ook meteen wat gevaar. Met veel druk naar voren werden de eerste tien minuten kansen gecreëerd. Dat ebde wat weg toen een treffer uitbleef. Met nog twintig minuten op de klok werd er een slotoffensief ingezet. Rico de Boer trapte dat af met een pegel die uiteenspatte op de lat. De ingevallen Jeremy van Lochem zorgde ook voor dreiging.

De tijd tikte weg maar zeven minuten voor het eindsignaal viel toch de aansluitingstreffer. Hamza Boukhari krulde een vrije trap schitterend de kruising in: 1-2. RKAVV ging op jacht naar meer en het kreeg in blessuretijd twee hele goede kansen om een nederlaag te voorkomen. Ver in de extra tijd resulteerde balverlies van Remco Overdevest is een snelle counter van IFC, dat de eindstand op 1-3 bepaalde.