Op maandag start het EK Padel voor landenteams en duo`s in Estoril (Portugal).  Nederland is vertegenwoordigd met een dames-en herenteam. Vanuit de regio Den Haag doen er vier spelers mee. Bij de dames speelt Marcella Koek (Leidschendam) mee. Bij de heren zijn dat Kees Jan Schuilenburg (Rijswijk), Uriël Maarssen (Rijswijk) en Voorburger Piet Koetsier. Zowel het dames-als herenteam bestaat uit 8 spelers. Voor Nederland zal Koetsier samen dubbelen met Schuilenburg.

Het EK wordt elke twee jaar gehouden. In 2015 was het EK in Nederland, bij La Playa in Rijswijk. De dames werden toen verrassend 4e en de heren 6e. Voor dit EK zijn bij de dames en heren Spanje de topfavoriet. In Spanje spelen er nu ongeveer 5 miljoen Padel spelers. Spanje is daarom ook zwaar vertegenwoordigd in de professionele World Padel Tour. Deze tour wordt goed bekeken en hier spelen enkel professionele spelers. Deze topspelers komen dit jaar ook allemaal namens Spanje naar Estoril. Dit maakt dit EK nog meer bijzonder. In 2015 won bij de dames Portugal en bij de heren Frankrijk. Spanje wil de titel terug mee naar huis nemen. Spanje deed in 2015 niet mee.

De doelstelling voor de Nederlandse team is om zo hoog mogelijk te eindigen. Veel zal afhangen van de loting, aangezien de landen Italie, Frankrijk, Portugal en Spanje echt beter zijn. Tegen de overige Europese landen (Duitsland, België, Polen, Finland, etc) heeft Nederland een reële kans om te winnen.  Het EK start Maandag en eindigt zaterdag 18 november.

Padel groeit enorm in Nederland en in de regio. Het is nu de snelst groeiende sport van Nederland. In de omgeving kan Padel gespeeld worden bij La Playa in Rijswijk, LTC Leeuwenbergh, TV Houtrust. Elke week komen er in Nederland nieuwe banen bij. In de regio zullen er ook meer plekken komen waar gespeeld kan worden. Koetsier speelt momenteel veel bij La Playa, net als andere leden van het Nederlandse Team.

Foto PR. Voorburger Piet Koetsier stijlvol in actie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!