Inmiddels traint hij alweer ruim een jaar, samen met André Lourens, de eerste selectie van Forum Sport. Door de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer (Bas Steffens, red.) is alles opnieuw ingevuld. Pierre Schultz (52) wilde niet de band met de jeugd doorbreken, die hij opbouwde als Hoofd Jeugdopleiding, dus koos de voormalige vleugspeler voor het trainerschap bij de A1.

Door Nico Mos.

Waarom ben je bij Forum Sport gebleven?

“Ik stond op een kruispunt en vroeg mijzelf af: ‘wat wil ik nog bij Forum Sport? Kijk, ik kon mijn werk bij de seniorenselectie op dezelfde weg wel vervolgen, maar dan moest ik mijn band met de jeugd door snijden en dat wilde ik juist weer niet. Ik ben bij deze mooie club begonnen als hoofd jeugdopleiding. Als ik zie hoe de jeugd presteert en welke progressie er plaatsvindt, dan wil ik daarvan deel uit blijven maken.Ook nu is er weer een talent uit de jeugd voortijdig  doorgeschoven naar het eerste team (Jeroen Reinink, red.). Hij speelt nu gewoon in de basis.’’

Hoe ziet je nieuwe functie er nu uit?

“Ik ga trainer worden van A1, die bovenaan staan in de derde divisie en dus wie weet volgend seizoen misschien in de tweede divisie. Vanuit deze functie heb ik nauw contact met Bas Steffens en Marcel l’Ami, die de trainer wordt van het tweede team. Daarnaast begeleid ik de B1 en B2, alsmede de C1 en C2”.

,,Ik vroeg mij een paar dingen af zoals: wat wil ik, wat kunnen we, wie is de nieuwe hoofdtrainer. Kijk, vele jeugdtrainers zouden graag bij een club als Forum Sport willen werken. Toen ik ook vanuit de club signalen kreeg dat ze graag met mij door wilden gaan, kreeg ik een goed gevoel. Ik ben dan ook blij dat ik hier kan werken. Ik ben nog nooit A1-trainer geweest. Dit is voor mij een nieuwe uitdaging. Ook omdat er weer een aantal talenten vanuit de B-jeugd,  naar de A jeugd overkomt, denk ik dat er volgend seizoen weer een  representatief A1 op het veld zal staan”.

Gaan er veel spelers over naar de seniorenselectie?

“Ja best veel, 15 spelers. Dat is weliswaar super voor de club, maar ook noodzaak. Andere clubs zitten ook niet stil hoor. Het zal elk jaar lastiger worden, want andere clubs investeren (ook) in hun jeugd zoals TOGB en RKDEO. Ook zij zien in dat een goede jeugd de levensader van de club is.’’

Blijft Forum Sport eersteklasser?

,,Ik ga er van uit dat Forum Sport onder leiding van André Lourens,  waar ik overigens prima mee samen kan werken, behouden blijft voor de eerste klasse.  We hebben een prima trainingskamp gehad en alle neuzen staan dezelfde kant op. Een minpuntje blijft toch de blessuregevoeligheid van onze spits Leo Dijkhuizen, die nog steeds niet optimaal kan mee trainen. Voorlopig vult good old Matthijs Seilberger die positie perfect  in.’’

Foto Nico Mos : Pierre Schultz (links) en Andre Lourens (rechts) rekenen er op dat Forum Sport zich handhaaft in de eerste klasse.

Reageer op dit artikel