Piepjong Forum Sport strijdend ten onder

4 November 2018, 08:54 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vóór de wedstrijd gaf trainer Bas Steffens het al aan. “Veel jonge spelers dienen zich aan en waar mogelijk geef ik ze ook kansen. Soms dwingen ze het zelf af”.

De opstelling van Forum Sport liet dat ook zien. Opnieuw was er een basis plaats ingeruimd voor de twee jonkies Dario van Breukelen en Lorenzo Seymonson. Daarnaast Jordy de Bruin weer in de basis.

Op de bank ook drie 19 jarige spelers. Forum Sport begon de wedstrijd zeer goed. Al in de 3e minuut won Jordy de Bruin een persoonlijk duel nadat sv Poortugaal een corner mocht nemen. Via een flitsende maar vooral erg mooie aanval uit het boekje werd Hugo van Diepenbeek aangespeeld die precies op tijd Mostava Frederik lanceerde. Die twijfelde geen moment en schoot de bal hard in achter doelman Dyron Bijl. 0-1.

Forum Sport speelde erg goed, veel strijd en passie, en zette sv Poortugaal onder druk. De snelle Lorenzo Seymonson was een plaag voor de verdediging van sv Poortugaal en bracht een aantal malen zijn medespelers in kansrijke positie. De 0-2 hing in de lucht.

Maar vlak voor rust was het toch sv Poortugaal dat scoorde. De zeer goed spelende nr.11 Niels Versteege bracht de bal vanaf rechts voor het doel. Wilson van Klooster kopte de gelijkmaker achter doelman Jurriaan Jouvenaar in het doel. 1-1.

In de rust twee spelers bij Forum Sport die helaas met blessures moesten afhaken. De goed op dreef zijnde Mustava Frederik en Jordy de Bruin werden vervangen door Joshua Steenvoorden en Tom Bijen.

Tot overmaat van ramp moest spits Marc du Chatinier zich in de 49e minuut laten vervangen door de 18 jarige Orlando Agues Ribeiro.

Nadat Forum Sport twee kansen onbenut had gelaten (Tom Bijen en Hugo van Diepenbeek) kreeg Forum Sport een nieuwe tegenvaller te verwerken.

Doelman Jouvenaar probeerde in de 54e minuut een hoge bal te onderscheppen, werd daarbij nogal stevig aangetikt door een speler van sv Poortugaal. De bal kon hij zodoende niet klemmen en de terugvallende bal werd dankbaar ingeschoten door opnieuw Wilson van Klooster.

Protesten hielpen niet. Scheidsrechter Vreeswijk keurde het doelpunt goed.

Het jonge team uit Voorburg keek ineens tegen een 2-1 achterstand aan. Met veel inzet werd geprobeerd de gelijkmaker te maken. Maar het doelpunt valt niet altijd bij de ploeg die het verdient.

Sv Poortugaal kwam in de 79e minuut op 3-1 door een doelpunt van Julien Gret. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht Dario van Breukelen met een fraaie treffer de spanning even terug. Maar helaas, de stand bleef 3-2 voor sv Poortugaal. Een goed spelend en hard werkend Forum Sport stond met lege handen en dat was wel zuur.

Wel veel verrassende uitslagen in de 1e klasse B waardoor Forum Sport nog steeds op een 3e plaatst staat met één punt achterstand op Westlandia en SHO. Na één week rust komt op 17 november Westlandia naar Sportpark t Loo.