Fractie Hohage heeft de afgelopen weken vragen gesteld over onder andere het inhuren van externe bureaus over het Project Snippergroen; over de hoogte van de gemeentelijke reserve; over de  specificatie van de Begroting van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Op al deze onderwerpen werd door het College geen, of een verhullend antwoord gegeven.

Waar eerdere Colleges transparanter waren, doet dit college, dat openheid en transparantie heeft gezegd na te streven, dit niet. Steeds meer informatie wordt bij de raad weggehouden, zodat deze (de gemeenteraad) haar taak niet goed meer kan uitvoeren. De controlerende functie van de raad wordt steeds meer ondermijnd.

Philippine Hohage (foto VD): “Een raadslid is gekozen door de bevolking om haar te vertegenwoordigen en het college te controleren op wat het doet. Het college is er voor het uitvoeren van beleid en het besturen van de gemeente. Dit betekent dat raadsleden de financiële uitgaven en het handelen van het college moeten controleren. En dat wordt nu flink moeilijk gemaakt door het achterhouden van informatie door dit College.”

Dit tot leidt tot speculaties over de integriteit van het college, volgens fractie Hohage, en dat is de eigen schuld van het college. Het achterhouden van informatie leidt tot geheimzinnigheid.  Inwoners van Leidschendam-Voorburg snappen het niet meer. En daarom krijgt fractie Hohage veel reacties op haar persberichten van afgelopen weken.

De meest gestelde vraag aan fractie Hohage was of het college belang heeft bij het achterhouden van informatie.

Fractie Hohage weet het niet. Want zij heeft ook de informatie niet.

Het zou het college sieren als het duidelijkheid verschaft door openheid van beleid te geven. De integriteit van het college staat op het spel. Zijn wethouders van Leidschendam-Voorburg nog wel te vertrouwen? Heeft u twijfels? Mail naar: [email protected]