De zeventigste editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen is goed bezocht. Het mooie weer lokte vrijdag en zaterdag ruim 250.000 mensen naar de haven van Scheveningen, meldt de organisatie waar de in Leidschendam-Voorburg bekende Peter Boelhouwer nauw bij betrokken was.

‘De mazzel was dat het zaterdagochtend nog niet heel warm was en de gang er goed in kwam’, aldus Peter Boelhouwer, die in Leidschendam-Voorburg onder andere de komende De Vlietdagen en de BinckBank Tour organiseert. ,,Het was dan ook een groot succes. We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt. Het geeft dan veel voldoening als je ziet dat er weer zoveel mensen op afkomen”.

Vlaggetjesdag is in 1947 in het leven geroepen om de eerste vangst van de nieuwe haring te vieren. Vrijdagavond werd de traditie afgetrapt met de grootste haringparty van Nederland. Daarna was het zaterdag volop feest in de haven, waar van alles te proeven, te doen en te zien was: haring, korenwijn, muziek, oude zeilboten, rondvaarten en optredens van visserskoren en van Jan Smit

Bron : O.a. Omroep West.
Foto VD Archief. Peter Boelhouwer presenteerde deze week ook de organisatie van de prof wielertijdrit in Voorburg, de BinckBank Tour.

Reageer op dit artikel