Peter Boelhouwer, de organisator van de BinckBank Tour in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg, onthoudt zich vanochtend van ieder commentaar als het gaat om de evaluatie die gisteravond tijdens de commissie Algemene Zaken is besproken.

Deze reactie is opvallend, omdat tijdens de vergadering bleek dat er veel meer kosten zijn gemaakt dan begroot. Boelhouwer heeft dit in opdracht van de gemeente gedaan, mede met het oog op de veiligheid en treft zodoende geen enkele blaam.

De grote vraag is nu hoe dit verder gaat? Hoewel de evaluatie van dit evenement gisteravond in de commissie is afgerafeld, staan er nog diverse vragen open. Opvallend is dat CDA en Christen-Unie SGP aangaven dat er wat hen betreft geen draagvlak meer is voor nog zo’n evenement. Zij vinden de kosten hiervoor veel te hoog. ,,We kunnen dat geld beter aan een nieuw rugbyveld besteden”, aldus CDA-raadslid Dre Veelenturf. Jan Willem Rouwendal van de Christen Unie-SGP sprak zelfs van een onzinnige uitgave. Tevens klonk er kritiek dat de bewoners niet goed waren geinformeerd en dat Leidschendam te weinig aan bod zou zijn gekomen.

PvdA, GroenLinks, Gemeentebelangen, D66 en de VVD waren een stuk milder en positiever. Dit gold ook voor verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer van Gemeentebelangen.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!