Op dinsdagavond 29 december organiseren de makers van Midvliet Actueel een oudejaarsdebat in de studio aan de Damlaan 35A. Een prima initiatief dat een hoop luisteraars verdient.  Aan het debat zal worden deelgenomen door diverse fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, namelijk Astrid van Eekelen (VVD), Walter Rosbenders (GBLV), Stefan van de Griendt (D66), Marjan van Giezen (PVDA) en Jeroen van Rossum (GroenLinks).

De debatonderwerpen zijn:

– het asielbeleid (het asielzoekerscentrum en statushouders)

– de Duivenvoordecorridor

– het sociaal domein (overgang van taken m.b.t. ouderen- en jeugdzorg van Rijk naar gemeente) en een mogelijk verbod op consumentenvuurwerk.

Het debat duurt van 20.00 tot 21.30 uur en wordt gepresenteerd door Peter van der Aar en Hans Biard en zal live uitgezonden worden via radio en televisie. De Leidschendamse columnist Ronald Lamping zal een column verzorgen.

foto VD: Fractievoorzitter Juliette Bouw (CDA) is niet op de uitnodiging ingegaan. Zij speelde uitgerekend een cruciale rol in de komst van een AZC op het terrein van Schakenbosch door tijdens de raadsvergadering haar standpunt te wijzigen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!