De heren- 1 van Leeuwenbergh behaalde in de laatste competitiewedstrijd de benodigde twee punten om in de hoofdklasse van de dubbel najaarscompetitie op de 1e plaats af te sluiten. Na de eerste dubbels stond Ter Aar met 0-2 voor, maar de twee laatste dubbels werden door Ploegman/Vd Bos en Verheul/Van Rijn gewonnen. Concurrent Montfoort won de laatste wedstrijd met maar liefst 4-0, maar kwam uiteindelijk 1 punt te kort om Leeuwenbergh 1 in te halen.

Het tennisteam bestaat voornamelijk uit oud voetballers van RKAVV en SEV. Zo speelden Sander van de Bos en Alex Ploegman voor SEV 1 en Patrick van Rijn, Sebastiaan Gijsbertsen en Pieter van Reisen voor RKAVV 1. Het team bestaat al 15 jaar en mag zich voor de 5e keer kampioen noemen van de competitie waarin het team uitkomt. Deze editie betrof de hoofdklasse dubbel in de herfstcompetitie.

,,De laatste jaren zijn twee tennissers pur sang aangesloten, waardoor het niveau nog verder omhoog is gegaan”, aldus speler Sebastiaan Gijsbertsen. ,, Een jaar of vijf geleden schoof de broer van Pieter van Reisen, Milko, zich aan. Hij is de echte leider van team, zowel op de baan door zijn spel als zijn rol als aanvoerder. Milko van Reisen bewaakte niet alleen de discipline en de teamgeest, hij moest ook op cruciale momenten lastige beslissingen nemen ten aanzien van de opstelling. Dit seizoen is de gemiddelde leeftijd van het team met vijf jaren verlaagd door de komst van Quincy Verheul (21 jaar), hierdoor ging ook de gemiddelde speelsterkte met een 0,5 punt omlaag, wat bij tennis juist goed is. Het team heeft een gemiddelde speelsterkte van 4,5”.

De titel van Quincy was niet de enige titel die deze herfst kon worden begroet in de familie Verheul. Vader Arjan werd kampioen met de Veteranen 1 van Leeuwenbergh en zus Charelle werd kampioen met de dames 1 van Leeuwenbergh.

Foto PR. De ex voetballers gaan uit hun dak na weer een titel op de tennisbaan.

 

Op de foto het kampioensteam met v.l.n.r. Alex Ploegman, Sebastiaan Gijsbertsen, Quincy Verheul, aanvoerder Milko van Reisen, Sander van de Bos, Patrick van Rijn en op de voorgrond Pieter van Reisen.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!