Het triatlonteam van Duursportvereniging TTL uit Leidschendam-Voorburg stond bij de Willem-Alexander Baan (langs de Rotte) klaar voor de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. Vanwege blauwalg was het zwemonderdeel vervangen door 5 km hardlopen waarbij Oscar Sebel en Bas Haaring zich al snel in de kopgroep wisten te positioneren.

Arthur van der Sande kon op kleine afstand volgen met Carst Teiwes in zijn kielzog. Na een ronde om de roeibaan liepen Oscar Sebel en Bas Haaring als 4e en 5e de wisselzone in om te beginnen aan het fietsonderdeel van 15 km.
In tegenstelling tot de meeste wedstrijden was het in Rotterdam toegestaan te
stayeren tijdens het fietsen. De atleten van TTL maakten daar tactisch gebruik
van door op het juiste moment te schuilen en daarmee energie te sparen. Bij het fietsen wisten de eerste mannen hun voorsprong verder uit te bouwen om zo comfortabel aan de laatste 2,5 km hardlopen te kunnen starten. Arthur van der Sande en Carst Teiwes consolideerden hun positie en wisten dit ook tijdens de laatste loopronde knap vast te houden.

Hoewel TTL dit keer op individuele basis nét naast het podium greep, wist het
team wel een eerste plek te bemachtigen in de teamcompetitie. Met dit mooie
resultaat staat het team van TTL nu één punt achter het als eerste geplaatste
TLV Waalwijk. FusionTEAM Den Haag volgt TTL op twee punten, waarmee het tot de laatste competitiewedstrijd spannend zal zijn in de top drie van het klassement. De laatste wedstrijd is op 27 augustus in Oosterhout; een teamsprint waarbij de eerste drie finishers per team het eindresultaat zullen bepalen.Foto PR. Het team van TTL.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!