Er lijkt eindelijk licht in de tunnel te komen ten aanzien van het oplossen van de oplichtingspraktijken door middel van babbeltrucs. Zo maakte de politie vanochtend bekend dat er afgelopen donderdag omstreeks 10.00 uur een 45-jarige Hagenaar is aangehouden. Hij wordt mede verantwoordelijk gehouden voor een aantal babbeltrucs in Leidschendam-Voorburg en omliggende gemeenten. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat hij op beelden herkend was tijdens het pinnen met de pinpas van één van zijn slachtoffers. Door de recherche wordt verder uitgezocht wat zijn rol is in de babbeltrucs en naar zijn eventuele mededaders. De verdachte is een bekende van de politie.
De 45 jarige verdachte sprong oktober vorig jaar na een soortgelijk incident en daarop volgende achtervolging door de politie vanaf de A12 naar beneden op het Stationsplein te Voorburg alwaar hij met twee verbrijzelde enkels werd aangehouden.

,,De verdachte, die zich sindsdien verplaatst in een rolstoel, schijnt hiervan dus niets geleerd te hebben en gaat gewoon door met zijn laffe praktijken.
Voorlopig zit de verdachte vast in afwachting van zijn strafzaak”, aldus een politiewoordvoerder. 
Heeft u tips of aanvullingen neem contact op met de recherche via 09008844 of via meld misdaad anoniem. Deel daarom dit bericht.

foto VD. Is het nu eindelijk afgelopen met het zonder toestemming binnen dringen van de woning? Of blijven de oplichters actief? Het onderzoek is in volle gang.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!