De Rotterdamsebaan is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland van dit moment. Vlak voordat de Victory Boogie Woogietunnel geboord gaat worden, kan je de werkzaamheden van dichtbij bekijken.

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt op de bouwplaatsen van de Rotterdamsebaan? Dan is dit je kans! Wandel in de Vlietzone de toerit van de tunnel in en sta naast de enorme tunnelboormachine van maar liefst 80 meter lang en 11 meter hoog. Ook kun je de scheidingsinstallatie, silo’s en de opslag met honderden betonnen segmenten en de portaalkraan zien op het werkterrein.

Ook aan de kant waar de tunnelboormachine weer boven de grond komt, is een groot werkterrein ingericht waar veel te zien is. Op dit werkterrein in de Binckhorst kun je het werk aan de toerit zien: een aaneenschakeling van bouwkuipen met als diepste punt de 16 meter diepe ontvangstschacht. Dit is de plek waar de boormachine na ongeveer 4 maanden boren weer boven de grond komt.

Kom tijdens de open dag ook alles te weten over het archeologisch onderzoek en loop met een speciale 3D-bril op door een museum met alle vondsten die de Haagse archeologen gedaan hebben. Voor kinderen zijn er op beide werkterreinen leuke activiteiten.

Kom je naar de open dag? Je bent van harte welkom op zaterdag 13 januari tussen 12.30 en 16.30 uur op de bouwplaatsen in de Vlietzone en de Binckhorst. Ook in het Trefpunt Rotterdamsebaan zijn er deze middag extra activiteiten.  Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/2kaUzOK.

Reageer op dit artikel